Bunu da yaptılar! Fırsatçılar pes dedirtti

Vatandaşın cebini hedef alan fırsatçıların yeni oyunu pes dedirtti.

Bunu da yaptılar! Fırsatçılar pes dedirtti
Bunu da yaptılar! Fırsatçılar pes dedirtti
GİRİŞ 30.09.2018 21:55 GÜNCELLEME 30.09.2018 21:55
Bu Habere 137 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanlığınca Türkiye'de üretilen mallar için etiketlere yerli olduğunu belirtir nitelikte ayırt edici işaret konulması zorunluluğu getirilmişti. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraf bu uygulamanın bile fırsatçılar tarafından nasıl manipüle edildiğini ortaya koydu

Vatandaşın cebini hedef alan fırsatçılar, doların arkasına sığındı! Fiyatlar zamlandı. Hastane otoparkındaki fiyatlar bile arttı. Bugün sosyal medyada paylaşılan bir fotoğraf ise ise skandalı ikiye katladı.

İTHAL ÜRÜNE YERLİ ETİKETİ

Ticaret Bakanlığınca Türkiye'de üretilen mallar için etiketlere yerli olduğunu belirtir nitelikte ayırt edici işaret konulması zorunluluğu getirilmişti. Fırsatçılar bunu da kullanmanın yolunu buldu. İthal muz yazan ürüne yerli üretim etiketi yapıştırdılar!

VATANDAŞTAN SERT TEPKİ

Vatandaşın bu sahtekarlığı ise tepkisi sert oldu. Sosyal medyadan yerli üretim etiketinin sahtekarlar tarafından göz göre göre kullanılmasına isyan eden vatandaş tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "İthal muz diye fiyat etiketi etiketin köşesinde yerli üretim logosu. Milletle dalga geçmenin kanıtı"

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 137
  • mustafa a 5 yıl önce Şikayet Et
    bunlari once kodese sonrada okula gonderelim matematigi hilesiz yapsin diye turkiyede meyve ve sebze uretilen koylerimiz sehirlerimiz ogretilsin .demekki bizlerde bunlari yutuyoruzki adamlar bunlari yapiyor boyle giderse muzun uzayda uretildigini duyarsaniz ,sakin sasirmayalim .kardesler beyler ve hanimlar .
    Cevapla
  • Meramlı 5 yıl önce Şikayet Et
    Aşırı bir şekilde tüketim toplumu olduk. Boğazımıza sahip çıkamıyoruz
    Cevapla
  • murat 61 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu değil esnaflık insanlık dahi olamaz. Bu resmen hainlik, alçaklık,ve vicdansızlık.
    Cevapla
  • metehan 5 yıl önce Şikayet Et
    sadece muz mu? Meşhur 5000 tanesi mağazası olan marketlerdeki kuruyemişlere bakın bi. Menşeii ABD ama Türkiyede üretilmiştir diyor. Yersen ???
    Cevapla
  • abdullah 23 5 yıl önce Şikayet Et
    sadece ithal muz yemesek 1 yılda milyonlarca dolar cebimizde kalır.lütfen biraz bilinçli olalım sadece zaruri olanları alalım.
    Cevapla
  • tolga 5 yıl önce Şikayet Et
    ağzınıza sağlık sizin gibi düşünen 10 milyon kişi olsak yine iyi yine iyi.
    Cevapla
  • kemal54 5 yıl önce Şikayet Et
    Mesele ithal muz değil aziz kardeşim, bize bu sahtekar herifler, ithal malı da TÜRK MALI etiketi ile satacaklar.. Nasıl güveneceksin şimdi bu etiketlere??
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle