Bakanlık'tan kritik 'McKinsey' açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanlığı McKinsey'den alınacak danışmanlığa ilişkin ortaya atılan iddialara yönelik bir açıklama yaptı. Bakanlık açıklamasında IMF programına dönüldüğü iddiasının tamamen art niyetli ve gerçeklerden uzak olduğuna dikkat çekildi.

Bakanlık'tan kritik 'McKinsey' açıklaması
Bakanlık'tan kritik 'McKinsey' açıklaması
GİRİŞ 29.09.2018 17:26 GÜNCELLEME 29.09.2018 18:05
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanlığı, uluslararası yönetim şirketi McKinsey ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada ''IMF programına dönüldüğü' gibi akla hayale gelmeyecek değerlendirmeler yapıldı. Danışmanlığın hiçbir icra fonksiyonu olmayacak. Yeni Ekonomi Programı kapsamında Kamu Maliyesi Değişim ve Dönüşüm Ofisi kurulacak.' denildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada vurgu yapılan noktalar şöyle;

 

 

Kamu harcamalarında tasarruf sağlanması öngörülmüştür. Söz konusu tedbirlerin isabetli yerine getirilmesi için Kamu Maliyesi ve Değişim Ofisi yetkili olacak.

Bu ofis Bakanlığın insan kaynağından oluşacak. Kısa süre içerisinde diğer bakanlıklar ve devlet görevlileri de bu ofise dahil edilecek.

IMF programına dönüldüğü iddiası tamamen art niyetli ve gerçeklerden uzaktır. McKinsey'in hiçbir icra fonksiyonu yetkisi olmayacak. McKinsey, tedbirlerin uygulanmasına liderlik edecek.

YORUMLAR 67
  • Terazi 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu durum, bazı büyük şirketlerin kalite kontrolü için büyük profesyonel firmalarla yaptığı anlaşalar gibi bir durum. McKinsey gibi firmalar gelip sizi dinleyecek, hedeflerinizi ve hedeflerinize ulaşma yollarınızı dinleyecek, bunu hangi takvime göre yapacağınızı soracak, her bir adım için başarı şartlarının ne olduğunu isteyecek, daha sonra ise sizin kendi verdiğiniz yol haritası ve kriterler üzerinden sizi değerlendirecek, süreç nasıl gidiyor, sürecin gerisinde misiniz yoksa zamanlamanız iyi mi, bunları değerlendirip rapor olarak sunacaklar.
    Cevapla
  • Adil 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarda bizi kandırmasın
    Cevapla
  • Yüksel 5 yıl önce Şikayet Et
    Benim düşüncem bu keferelerin hiç biri bizim menfaatimize çalışmazlar yetkililerimiz niye bunlardan danışmanlık alıyorlar .bizim aklımız okadar kıtmıki yıllardır imf den uzak durmaya çalışıyoruz bu neyin nesi şimdi onlara yanaşıyoruz.
    Cevapla
  • vatandaş1453 5 yıl önce Şikayet Et
    birde aklıma takılan bunlar baba hayrına mı bize akıl verecekler (!)
    Cevapla
  • mezzo 5 yıl önce Şikayet Et
    Yahudi ve Hristiyan ları dost edinmeyin onlar bir birinin dostudur abd=ihanet
    Cevapla
  • vural 5 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl bir şey çok saçma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle