Japonya ABD'ye boyun eğdi!

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, gümrük tariflerini yükselten ABD ile ticareti sürdürebilmek için Başkan Donald Trump’ın ileri sürdüğü şartları görüşmeyi kabul etti.

Japonya ABD'ye boyun eğdi!
Japonya ABD'ye boyun eğdi!
GİRİŞ 27.09.2018 17:10 GÜNCELLEME 27.09.2018 17:11
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump’ın ithal arabalara koyacağı yüzde 25’lik ek gümrük vergisinin hedefinde bulunan Japonya, ABD ile bu konuyu görüşme kararı aldı.

Japonya, geçen yıl 4 milyon 700 bin otomobil ihracatının 3 milyondan fazlasını ABD’ye yaptı. Japonya, 69 milyar dolarlık ihracat fazlasının üçte ikisini ise otomobilden sağladı. ABD Başkanı Trump’ın terk ettiği Trans Pasifik Anlaşması Japonya’ya büyük avantaj sağlıyordu.

 

 

Abe’nin vatandaşlarını Amerikan arabalarını almaya zorlayamayacağı için otomobil üreticilerini ABD’de daha çok otomobil fabrikası açmaya ikna etmesi, dolayısıyla Trump’ın uyguladığı ihracat kotasından kurtulmayı umduğu belirtildi. Bu sayede Japon sermayesiyle ABD'nin daha çok iş imkanı sağlanmış olacağı ileri sürüldü.

YORUMLAR 24
  • Hasan Cihat 5 yıl önce Şikayet Et
    Japonya diye bir sey yok,vunlar tamamen USA nin tasmasi altinda.
    Cevapla
  • Şamil 5 yıl önce Şikayet Et
    Gururlu insanlardan gurursuz hareket
    Cevapla
  • Altair 5 yıl önce Şikayet Et
    Ezik japonlar
    Cevapla
  • Erbay 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizde bir atasozu vardir su uyur dusman uyumaz. Japonya 2 dunya savasindaki atom bombasi acisini hala yasiyor ve icinde gizli tutuyor bir gun mutlaka bunun cevabini verecektir.
    Cevapla
  • Memoli 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynısını biz almanlara yapabiliyormuyuz. Ww grubunun binlerce arabası Türkiye de satılıyor. Bizimde benzer hamle yapmamız lazım yada vatandaş olarak almamız gerekli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle