Kamu çalışanlarının mesaisinde büyük değişiklik! Saatler esniyor, tatiller uzuyor

Yeni Ekonomi Programı geçtiğimiz gün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanmıştı. Yeni Ekonomi Programına göre memurların çalışma saatleri değişiyor. Artık memurlar kendi çalışma saatlerini düzenleyebilecek, 40 saat mesaisini dolduran izin günlerini artırabilecek. İşte, yeni düzenleme ile gelecek yenilikler...

Kamu çalışanlarının mesaisinde büyük değişiklik! Saatler esniyor, tatiller uzuyor
Kamu çalışanlarının mesaisinde büyük değişiklik! Saatler esniyor, tatiller uzuyor
GİRİŞ 27.09.2018 11:23 GÜNCELLEME 27.09.2018 11:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz gün kamuoyuna duyurulan Yeni Ekonomi Programı ile gelecek yeni düzenlemeye göre memura esnek çalışma saatleri geliyor. Memurlar yeni düzenleme ile birlikte çalışma saatlerini hizmetin özelliğine göre kendileri düzenleyebilecek. Haftalık 40 saatlik çalışma süresini istedikleri gibi ayarlayabilecek hatta kendilerine boş gün dahi çıkarabilecekler. Bu durumda 2 gün olan haftalık izinlerini 3 güne çıkarmaları da söz konusu olabilecek. Hafta içi işlerin en yoğun olduğu saat dilimleri olan 10.00-12.00 ve 13.00-15.00 saatleri arasında tüm memurlar mesaisinin başında olacak. Diğer saatler de ise değişiklikler yapılabilecek. İşte, Yeni Ekonomi Programında yer alan düzenlemeye göre kamu çalışanlarının mesai saatlerinde yapılacak değişiklikler...

KAMUDA ESNEK ÇALIŞMA MODELİ NEDİR?

 

Kamu kurumlarına gelecek olan yeni çalışma modeli esnek mesai saatlerini yürürlüğe sokacak. İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı (OECD) ülkeleri, ABD ve birçok Avrupa ülkesinde uygulanan esnek çalışma modeli ile çalışanların sosyal hayatlarına ağırlık verebilmelerinin yolu açılacak. Çalışanların rutin saatlere hapsolması durumu ortadan kaldırılarak tercih ve ihtiyaçlar ön planda tutulacak. Böylece iş, aile ve sosyal yaşam dengesi kurularak daha sağlıklı çalışan ve akabinde daha sağlıklı işler elde edilecek. 

ÇALIŞAN MESAİ SAATİNİ DÜZENLEYECEK

Yeni düzenleme ile birlikte haftada 5 gün genellikle 8.00-17.00 saatleri arasında olan kamu çalışanlarının mesaisi rutinden kurtuluyor. İşlerin en yoğun olduğu 10.00-15.00 saatleri arasında işinin başında olmak şartı ile bu saatlerin öncesi ve sonrasında oynama yapılabilecek. Haftalık 40 saatini doldurması gereken çalışan, başlama ve bitiş sürelerini kendi işlerine göre düzenleyebilecek. Böylece özellikle anne çalışanların muzdarip olduğu çocukların durumu meselesi, eğitim programları ve diğer aktivitelere vakit ayırma olanağı sağlanacak. 

3 GÜN HAFTALIK İZİN ALABİLECEK

Mesai saatlerini düzenlenecek olan çalışan birkaç gün uzun saatler çalışarak bir gününü boşaltma imkanına sahip olacak. Örneğin 3,5 gün sabah 08.00-21.00 saatleri arasında çalışarak 1,5 gününü serbest bırakabilecek. Böylece de haftada 3 gün izin kullanabilecek. Belirtilen vakitler haricinde mesai saati düzenlemesi tamamen memurda olacak. 

EVDE ÇALIŞMA OLANAĞI OLACAK

Yapılan işin durumuna göre işlerini aksatmamak, taahhüt edilen zamanda işi yetiştirmek koşulu ile evden çalışmak da mümkün olacak. Ancak evde çalışmanın uygun görülmesi mesaisine yahut fiziki varlığına her an ihtiyaç duyulmayan çalışanlar bu olanaktan faydalanabilecek. Esnek çalışma saatleri adı altında yapılan bu düzenleme ile daha zinde, aktif, üretken, sosyal hayatında da başarılı, aile hayatında da etkin bireyler kamuda hizmet verebilecek.

YORUMLAR 1
  • dobra 5 yıl önce Şikayet Et
    aynen aynen iyice uzasın, hatta haftada 2 gün çalışıp 5 gün tatil olsun,
    Cevapla