İstanbul'un kurtuluş formülünü açıkladı

“GİV Girişimci Buluşmaları” programında konuşan İBB Başkanı Mevlüt Uysal; işadamları, girişimciler, vakıf ve STK temsilcileri, akademisyenlerin de bulunduğu katılımcılara, belediye geçmişindeki tecrübeler, girişimcilik faaliyetleri, İstanbul’da devam eden ve ileriye dönük projeler hakkında önemli bilgiler verdi.

İstanbul'un kurtuluş formülünü açıkladı
İstanbul'un kurtuluş formülünü açıkladı
GİRİŞ 19.09.2018 12:49 GÜNCELLEME 19.09.2018 12:49
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Girişimci İş Adamları Vakfı (GİV) tarafından Bahariye Mevlevihanesi’nde gerçekleşen programda açılış konuşmasını yapan GİV Başkanı Mehmet Koç, Türkiye’nin ilerlemesine mani olmak için oluşturulmaya çalışılan krizlere vurgu yaparak Koç: “Yeni dönemde bu Türkiye’nin son çıkışıdır. Üreten bir ülke olarak yeni dönemde hedefimiz üretimi daha fazla artırmak olmalı. İBB Başkanımız Mevlüt Uysal Beyefendi’ye İstanbul’da gerçekleştirdiği projelerden başta ‘Zemin İstanbul’ olmak üzere yapmış olduğu bütün hizmet ve girişimcilere verdiği destek için çok teşekkür ediyorum. Bizler Girişimci İş Adamları Vakfı olarak belli başlı merkezlerde girişimcilik alanında mentörlük yapabiliriz. Bu sene 7.’sini düzenleyeceğimiz ve her yıl gerçekleştirdiğimiz Girişimcilik Ödülleri programı dahil olmak üzere girişimcilerin sayısını daha da artırmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışmalar, projeler yapabiliriz. Geçen sene 1000 girişimci yetiştirdik. Vakıf olarak bu konuda daha fazla katkı sunmaya hazırız.” GİV Başkanı Mehmet Koç, vakıf olarak girişimcilik üzerine yapılan çalışmaları, ileriye dönük düşüncelerini, beklentilerini anlattığı konuşmasını salondaki misafirlere teşekkür ederek tamamladı.

“İSTANBUL’UN KURTULUŞU METRODUR”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, yeni girişimcilerin önünü açmak için belediye olarak her zaman hazır olduklarını ifade ettiği konuşmasında, İstanbul'da 293,5 kilometre metro inşaatının devam ettiğini hatırlatarak, İstanbul'un dünyada en fazla metro inşaatı olan şehri olduğunu söyledi.Uysal, yer altındaki metro çalışmalarında 25 bin işçinin çalıştığını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Metro inşaatlarının toplamda 177 kilometresi Büyükşehir Belediyesi tarafından finanse edilip yapıldı. Dünya ile kıyasladığımız zaman bu şekilde metro yapabilen başka bir belediye yok. Şu an 170 kilometre metro inşaatımız işliyor, inşaatı devam edenler de bittiği zaman 430 kilometre olacak. Londra'nın her tarafı metro diyoruz toplam uzunluğu 420 kilometre, Paris'te 380 kilometre, New York'ta ise 600 kilometre civarında. Şu anda iki hattı daha ihaleye çıkaracağız. Yenikapı-Beylikdüzü ile Vezneciler-Arnavutköy. Birisi 34 diğeri 32 kilometre olacak. Bu da yeni bir finans modeli ile yapılacak. İhaleyi başarabilirsek, önümüzdeki 10 yıl içinde İstanbul'a 600 kilometre ilave metro yapmış olacağız. Bu model, "yap, kiraya ver, devret." Yapacak, 25 yıl bakımını da üstlenecek. 25 yılın, 3 yıllık yapım süresinde para almayacak. 22 yıl boyunca yıllık kira alacak. Bugün itibariyle peşin parayla yaptırdığımız işi kendine güvenen, yurt dışından sermaye bulabilene yaptıracağız. Bize sermayeyi bulsun, metroyu yapsın kiraya versin, 22 yıl da parasını alsın. Dünyada bu şekilde uygulanan modeller var."

Katılımcılardan gelen sorulara cevap veren Mevlüt Uysal herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. Girişimci İş Adamları Vakfı’nın plaket takdimi ve hatıra fotoğraf çekimi sonrasında program sona erdi.

YORUMLAR 4
  • yok artık 5 yıl önce Şikayet Et
    koca ülkexe bir istanbul var.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    On milyonluk İstanbul’u 20 milyon yaparsanız kurtuluş reçetesi yok sen önce imar alanları kapat yeni yerler açma
    Cevapla
  • İstanbul 5 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul un kurtuluşu bir daire yıkılmadan bir daire yapılmamasına bağlı diğer yöntemlerle ancak İstanbul canlı bir hapishane olur
    Cevapla
  • aziz y 5 yıl önce Şikayet Et
    fetöcü müteahhitler taahhüt karşılıgında devam ediyorlar...sahile gelin bakırköy zeytinburnu..inşaatcılara bakın..tanıyorsanız anlarsınız
    Cevapla