Ekonomik düzenlemeler iş dünyasını sevindirdi

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "İş dünyamızın talepleri doğrultusunda önemli bir düzenlemeyi uygulamaya alan hükümetimize şükranlarımızı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Ekonomik düzenlemeler iş dünyasını sevindirdi
Ekonomik düzenlemeler iş dünyasını sevindirdi
GİRİŞ 17.09.2018 17:13 GÜNCELLEME 17.09.2018 17:13

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu  Başkanı İbrahim Burkay, sermaye kaybı veya borca batık olma durumuna ilişkin  hesaplamalarda kur farkından doğan zararların 1 Ocak 2023 tarihine kadar dikkate  alınmayacağını belirterek, "İş dünyamızın talepleri doğrultusunda önemli bir  düzenlemeyi uygulamaya alan hükümetimize şükranlarımızı sunuyorum." ifadesini  kullandı. 
Burkay, yaptığı yazılı açıklamada, BTSO'nun iş dünyasının yaşadığı  sorunların çözümüne ilişkin girişimlerinin sonuç vermeye devam ettiğini bildirdi.
 
Şirketlerin kur farkı zararına karşı hukuken korunmasına ilişkin  önemli bir düzenlemenin daha hayata geçirildiğini belirten Burkay, "Sermaye kaybı  veya borca bataklık hesaplanırken kur farkı zararları 1 Ocak 2023 tarihine kadar  dikkate alınmayacak. İş dünyamızın talepleri doğrultusunda önemli bir düzenlemeyi  uygulamaya alan hükümetimize şükranlarımızı sunuyorum." ifadesini kullandı.
 
İŞ DÜNYASI MEMNUN
 
Burkay, Türkiye'nin döviz merkezli saldırılara maruz kaldığını  anımsatarak, ekonomi yönetiminin finans ve bankacılık sektörleriyle birlikte reel  sektörü de kapsayan düzenlemeleri hayata geçirmesinden büyük memnuniyet  duyduklarını vurguladı.
 
Şirketlerin kur farkı zararına karşı koruma altına alınmasını talep  ettiklerini hatırlatan Burkay, şunları kaydetti:
 
"Resmi Gazete'de de yayımlanan düzenlemeyle şirketlerimizin sermaye  kaybı veya borca batık olma durumuna ilişkin yapılan hesaplamalarda, henüz ifa  edilmemiş yabancı para cinsi yükümlülüklerden doğan kur farkı zararları 1 Ocak  2023 tarihine kadar dikkate alınmayacak.
 
Türkiye ekonomisi zor bir dönemden geçiyor. Bu süreçte üretim ve  ihracattan asla vazgeçmemeliyiz. Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan Bursa'da,  odamızın liderliğinde gerek yerli ve milli üretim gerekse de ihracat odaklı  projelerimiz tüm hızıyla sürüyor. Seferberlik ruhuyla kenetlenerek, yaşadığımız  bu zorlu süreçten de güçlenerek çıkacağız. Ülkemizin istiklali, milletimizin  huzur ve refahı için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle  beklentilerimizi hızla hayata geçiren Sayın Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz ve  bakanlarımız başta olmak üzere ekonomi yönetimimize şükranlarımızı sunuyoruz."