Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Dolar, euro, altın ne kadar oldu?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası beklenen faiz artırım kararını açıkladı. Para Politikası Kurulu (PPK) faizleri 6.25 puan artırdı ve yüzde 17.75'ten yüzde 24'e taşıdı. Artan faiz kararından sonra dolar, euro ve altın fiyatlarında sert düşüş yaşandı. Peki 13 Eylül dolar, euro ve altın fiyatları ne kadar oldu?

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Dolar, euro, altın ne kadar oldu?
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Dolar, euro, altın ne kadar oldu?
GİRİŞ 13.09.2018 20:24 GÜNCELLEME 13.09.2018 20:24

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 17,75’ten yüzde 24’e çıkardı. Piyasaların beklentisi ve ekonomistlerin yorumları da Merkez Bankası’nın faiz artırımı yapacağı yönündeydi. Merkez Bankası’nın faiz kararını açıklamasının ardından Dolar ve Euro’da sert düşüş yaşandı.Buna göre açıklamanın ardından dolar 6.41'den 6.02 TL'nin, euro ise 7.00 TL'ye kadar sert şekilde düştü.

 

 

MERKEZ BANKASI FAİZ ARTIRIMI!

Merkez Bankası tarafından yapılan faiz açıklaması şöyle:

Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 17,75’ten yüzde 24’e yükseltilmesine karar vermiştir.

Son dönemde açıklanan veriler iktisadi faaliyette dengelenme eğiliminin belirginleştiğine işaret etmektedir. Dış talep gücünü korumakla birlikte iç talepteki yavaşlama hızlanmaktadır.

Yakın dönemde enflasyon görünümüne ilişkin gelişmeler fiyat istikrarı açısından önemli risklere işaret etmiştir. Döviz kurundaki hareketlerin de etkisiyle fiyat artışlarının alt kalemler bazında genele yayılan bir nitelik gösterdiği dikkat çekmektedir. İç talep koşullarındaki zayıflamaya rağmen fiyatlama davranışlarında gözlenen bozulma enflasyon görünümüne dair yukarı yönlü risk oluşturmaya devam etmektedir. Bu çerçevede Kurul, fiyat istikrarını desteklemek amacıyla güçlü bir parasal sıkılaştırma gerçekleştirilmesine karar vermiştir.

Merkez Bankası fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecektir. Enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruş kararlılıkla sürdürülecektir. Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları, para politikası kararlarının gecikmeli etkileri, maliye politikasının dengelenme sürecine vereceği katkı ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlardaki gelişmeler yakından izlenerek ihtiyaç duyulması halinde ilave parasal sıkılaştırma yapılabilecektir.

Açıklanacak her türlü yeni verinin ve haberin Kurul’un geleceğe yönelik politika duruşunu değiştirmesine neden olabileceği önemle vurgulanmalıdır.

Para Politikası Kurulu Toplantı Özeti beş iş günü içinde yayımlanacaktır.

BORSA İSTANBUL'DA YÜKSELİŞ!

Para Politikası Kurulu (PPK) kararı sonrasında Borsa İstanbul ise 91.859 puandan 93.519 puana yükseldi.

PİYASALAR BU ARTIŞI BEKLİYORDU!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. PPK faizi 6,25 puan arttırdı. Böylece faiz, yüzde 17.75'ten yüzde 24'e çıkmış oldu.

13 EYLÜL DOLAR - EURO - ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Merkez Bankasının faiz artırımı kararı sonrasında 6.02 TL’ye kadar düşen Dolar, 13 Eylül saat 17:32’de 6.17 TL’den Euro 7.23 TL’den, Gram Altın ise 239 TL’den işlem görüyor.