Cumhurbaşkanlığı, EYT hakkında önemli açıklamalarda bulundu! Emeklilik yaşı...

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısında EYT problemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan toplantıda gazetecilerin Emeklilikte Yaşa Takılma (EYT) problemi hakkındaki sorulara cevap verdi. Peki Emeklilikte Yaşa Takılma ile ilgili süreç ne olacak?

Cumhurbaşkanlığı, EYT hakkında önemli açıklamalarda bulundu! Emeklilik yaşı...
Cumhurbaşkanlığı, EYT hakkında önemli açıklamalarda bulundu! Emeklilik yaşı...
GİRİŞ 14.09.2018 09:14 GÜNCELLEME 14.09.2018 09:14
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Son günlerde gündemden düşmeyen Emeklilikte Yaşa Takılma (EYT) problemi hakkında açıklamalarda bulunan İbrahim Kalın, "Bu konu bugün gündeme gelmedi. Hükümetin gündeminde de yok. Gündeme gelince bakılır. Bütçeye üreteceği maaliyeti dikkate almak lazım." ifadelerine yer verdi. Peki EYT sorunu çözülecek mi? İşte İbrahim Kalın’ın açıklamaları...

 

EYT problemi için Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu! Emeklilik yaşı değişecek mi?

KALIN’IN EYT HAKKINDAKİ AÇIKLAMALARI:

SORU:  AK Parti ve MHP arasında ittifak olup olmayacağı çok merak ediliyor. Gözler liderlerin görüşmesinde. Erdoğan’dan Bahçeli’ye bir davet oldu mu? Ya da sayın Bahçeli’den bir talep geldi mi? 14 Eylül’de İstanbul’da bir zirve gerçekleşecek. Sayın Erdoğan’ın ateşkes çağrıları olmuştu. İstanbul’da yeni çağrılar olacak mı?

CEVAP:  Birinci sorunuzla ilgili dün AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in açıklamaları oldu. Cumhur ittifakının ruhunun muhafaza edilmesi, hem yerel seçimlere giderken yaşayacağımız önemsediğimiz bir yaklaşımdır. Bunun muhafaza edilmesi kabul edilen tutumdur. Daha detaylı, yerel seçimlerde bu ittifak nasıl uygulanır? Bunun çalışılması gerekiyor. Olgunlaştıktan sonra da liderlere arz edecekler. Onunla ilgili çalışmalar başlamış değil ama önümüzdeki günlerde başlayabilir. Cumhurbaşkanımızın bir daveti söz konusu olmadı. Sayın Bahçeli’nin talebi de söz konusu değil.

SORU:  Başta MHP olmak üzere muhalefet partileri emeklilikte yaşa takılanların sorununu çözmek için Meclis’e yasa teklifi verdi. Hükümet olarak olaya nasıl bakıyorsunuz? MHP’ye destek verecek misiniz?

CEVAP:  Bu konu bugün gündeme gelmedi. Şu anda hükümetin gündeminde bu konu yok. Teklif geldiğinde Ekim ayında bakılır. Ama bunun maliyeye üreteceği maliyeti de dikkate almak durumundayız. Bugün bu konu gündeme gelmedi, yarın da gündemimizde yok.

SORU:  İdlib’e olası bir operasyonda yaşanacak bir göç dalgası pek çok ülkeyi etkileyecek. AB’den onları engelleyecek 10 bin kişilik bir güç oluşturuldu. AB ile temas kuruldu mu?

CEVAP:  Biz de haberlerde okuduk. Tabi açıkçası bizde uyandırdığı intiba, güvenlikçi perspektiften bakıyorlar yaklaşımı oldu. İnsani noktadan ziyade, göçü nasıl durdururuz, nasıl sahip çıkarız kaygılarından ziyade, ülkelerimize almayalım, bu meseleyi uzağımızda tutalım yaklaşımının devamı olduğu izlenimi uyandı bizde. Umarım yanılıyoruzdur. Fakat son 3-4 yılda mülteci meselesinde Avrupa ülkelerinin takındığı tavrı dikkate aldığınızda bunun dışında bir yaklaşımın da pek hakim olmadığını görüyoruz.

Demin de ifade ettim, cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi; bu meselenin çözümü yerinde müdahale. İdlib meselesine müdahale. Yeni bir cephe açalım değil, tam tersine. Ateşi nasıl söndürürüz? Bu 10 bin kişilik güvenlik gücünü kurabilirler ama meseleyi çözmeyecek bu. Bu göç akını devam ettiği sürece, Esed rejiminin katliamları devam ettiği sürece insanlar kaçacaklar. Biz insani kaygılarla elimizden geleni yapacağız.

YORUMLAR 3
  • hızır çelik 5 yıl önce Şikayet Et
    ben burdan sayın cumhurbaşkanımıza sesleniyorum 3 çocuk yapılmasını bütün mitinglerinde söyledi peki çalışan bayanlar işi bırakıp çocuklarına bakmak durumunda kalınca ve o bayan çocukları büyüttükden sonra tekrar çalışmaya devam etmek emekli olmak isterse yaşında ilerlediğinden örneğin 40-50 li yaşlarda kim iş verecek noksan pirimini mnasıl tamalayaçak , bayanlar için yaşın ve pirimin erkeklerden farklı olması gerkmezmi kadın 58 de erkeke 60 yaşında emeklı oluyor bu kadınlara haksızlık değilmi ,, lütfen 50 yaşına gelmiş bayanlar için erkekn emeklllik formülü aranmasın
    Cevapla
  • umut 5 yıl önce Şikayet Et
    Eyt meselesi kısmen çozulebilir ne şiş yansın ne kebap hesabıyla gidilirse. Tam çozulmesi için yasa takılanların suriye vatandaşı olması gerekiyor.
    Cevapla
  • BETÜL DİRİM 5 yıl önce Şikayet Et
    TEŞEKÜRLER DİYEMİYECEĞİM MHP ye çünkü kazanılmış hakkımıza önce bize kıriz 1999 da çünkü ecevit ve bahçelinin aldığı kararla 7 yıldır emekli olmayı bekliyoruz eşimle bütün kırizleri yaşadık 2000 kırizi hala toparlamaya çalışıyoruz. sgk bir sefere mahsus diye adlandırdıkları karar inşaallah biran önce alınır .yoksa halimiz zor
    Cevapla