10 bin TL kupon yardımı başlıyor! İŞKUR başvuruları ne zaman?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 100 Günlük İcraat Programı kapsamında açıkladığı 100 bin gence 10 bin TL'lik Mesleki Eğitim Kupon Sistemi için başvurular başlıyor. Başvurular İŞKUR üzerinden yapılacak. Peki kimler bu sistemden yararlanabilir?

10 bin TL kupon yardımı başlıyor! İŞKUR başvuruları ne zaman?
10 bin TL kupon yardımı başlıyor! İŞKUR başvuruları ne zaman?
GİRİŞ 12.09.2018 08:52 GÜNCELLEME 12.09.2018 08:52

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 100 günlük icraat programı kapsamında bilişim sektöründe 'Mesleki Eğitimde Kupon Sistemi' için başvuru süreci başladı. Bilişim sektörüyle ilgili olan Siber Güvenlik, Bulut Bilişim, Oyun Geliştirme, Kodlama gibi alanlarda da nitelikli olarak eğitim almak isteyen gençlerde bu program kapsamına girebilecekler. Bu kapsamda 100 bin gence 10 bin liralık kupon yardımı yapılacak ve gençlerin alacakları harçlıklar ile genel sağlık sigortası, meslek hastalıklarında oluşacak maddi zararın karşılanacağı ve sigorta primlerinin de ödeneceği açıklandı. İşte detaylar...

10 BİN TL KUPON SİSTEMİ NEDİR?

Gençlere, başta bilişim olmak üzere geleceğin mesleklerini öğrenmek için eğitim verilecek. Bu proje kapsamında mesleki eğitim almamış ve iş bulamayan gençlerin istihdama katılması sağlanacak. Süreç İŞKUR tarafından yürütülecek ve gençler bu kuponları kullanarak, istedikleri yerde ve istedikleri şartlarda eğitim alabilecek. Eğitim görenlere cep harçlığı da verilecek. Söz konusu eğitim bittikten sonra, gençler işe yerleştirilecek. Ön başvurular için talep toplama işlemleri başladı. Söz konusu ilan açıldığında haber7.com üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?

- Uygulama İŞKUR tarafından yürütülecek.

- Gençlere, başta bilişim sektörü olmak üzere geleceğin mesleklerini öğrenmek için eğitim verilecek.

- Eğitimleri özel kurumlar verecek ve eğitimin içeriğini işverenler belirleyecek.

- Yeni modelle işverenlerin talep ettiği nitelikli işgücü yaratılacak.

- Eğitim görecek gençlere devlet 10 bin TL kupon verecek.

- Gençler bu kuponları eğitim kurumlarında kullanarak, istedikleri yerde ve istedikleri şartlarda eğitim alabilecek.

- Eğitim görenlere cep harçlığı da verilecek.

- Eğitim sonrası gençler işe yerleştirilecek.

- Pilot uygulama başladı.