20 TL'lik fiyatı ile fındığı geçti

15 gün öncesine kadar kilosu 5 TL’ye kadar satılan yerli incirin fiyatı cep yakmaya başladı. Pazarda kilosu 20 TL'ye kadar çıkarak fındığın fiyatını dahi geçen incir için vatandaşlar ise; bizler de fındık bahçesini kesip incir ağaçları mı diksek diyerek tepki gösteriyor.

20 TL'lik fiyatı ile fındığı geçti
20 TL'lik fiyatı ile fındığı geçti
GİRİŞ 08.09.2018 10:57 GÜNCELLEME 08.09.2018 10:57
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Ordu’nun Fatsa ilçesinde yerli incirin fiyatı el yakıyor. Pazarda kilosu 20 TL‘den satılan incirlerin vatandaşlar artık yanına bile yaklaşamıyor.

Fatsalı vatandaşlar incirin şuan için fındıktan daha pahalı olduğunu söylediler.

Yerli incirin son zamanları olduğunu söyleyen incir satıcısı Nazım Yavaşoğulları, “Yerli incir ilk olarak 10 TL’den satılmaya başlandı. Zamanla fiyat 5 TL’ye kadar düştü. Vatandaşlar bu yıl incire doydu diyebilirim. Artık son zamanların incirleri ve fiyatı da buna bağlı olarak 20 TL’den satıyoruz. Vatandaşlar fiyatlara itiraz etseler de yine de tezgahlarımızda incir kalmıyor.

Fındığın fiyatı serbest piyasada 12 ile 13 TL arasında oynarken, incirin 20 TL’den satılıyor. Hatta bazı müşterilerimiz bizlere fındık bahçesini kesip incir ağaçları mı diksek diyerek şuan ki incir fiyatlarına tepkilerini dile getiriyorlar. Artık son dönemler incirlerde ve fiyatlar daha da aşağıya düşmez” dedi.

Vatandaşlar ise incir fiyatlarının çok yüksek olduğunu, artık kilo ile değil tadımlık olarak aldıklarını ifade ettiler.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 20
  • heval 5 yıl önce Şikayet Et
    fırsatçılıklar dağ gibi fırınlar da pastahanelerde poça 1 TL idi. 1,5 TL olmuş. her şey iki katını bile geçmeye başladı. devlet acil önlemler almalı. Bakanlar gizli bir şekilde sokaklara pazarlara marketlere inmeli. halk soyuluyor tam bir ekonomik vurgun yapılıyor.
    Cevapla
  • Düzceli 5 yıl önce Şikayet Et
    Ama ben bu manipülasyona Devletimizin izin veremeyeceğini düşünüyorum. Ülkemiz şu zor günlerde beka mücadelesi veriyorken bu çakallar bunu fırsat bildiler. Inşallah sayın Başkanımız yurda döndü. Bu hafta fındık haftası olacak. Bu Italyan tekeline hesap soracaktır.
    Cevapla
  • Düzceli 5 yıl önce Şikayet Et
    Demekki fındıkları sökün raf ömrü kısa olan incir ağacı dikin diyorlar. En kısa zamanda Italyan tekelinden kurtulmak gerekiyor. Yoksa o incir ağacını ocağimiza dikecek. Bu sene fındık %60 daha az olduğu halde fındık hala maliyetinin altında alınıyor. Buna rağmen tüketiciye de fahiş fiyatlarla veriliyor. Ucuz alıp stokladı,şimdi de piyasada kendi ihtiyacı yokmuş gibi fiyatı aşağı tutup, piyasaya pahalıya veriyor. Hayırlısı inşallah.
    Cevapla
  • reis 5 yıl önce Şikayet Et
    incir neymiş, almayın olsun bitsin.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    firsatci ve insafsiz dolu. denetim ise sifir. neye zam gelse millet onu ekiyor ya da biçiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle