Bakanlık'tan otopark kararı! Yeni dönem başlıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan Otopark Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, cephesi 9 metreden veya alanı 250 metrekareden küçük, mimari ve alan yetersizliği nedenleriyle kısmen otopark yapılabilen parsellerde, otopark ihtiyacının en az yarısının parselinde karşılanabilmesi halinde konut için gereken asgari otopark ihtiyacı yüzde 50 oranında azaltılabilecek.

Bakanlık'tan otopark kararı! Yeni dönem başlıyor
Bakanlık'tan otopark kararı! Yeni dönem başlıyor
GİRİŞ 07.09.2018 12:24 GÜNCELLEME 07.09.2018 12:24
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

"Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik",  bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, otopark ihtiyacı kısmen veya tamamen parselinde  karşılanamayan durumlarda düzenlemeye gidilerek, "Taşıt asansörü veya mekanik  otopark sistemleri de kullanılmasına rağmen, binanın bodrum katında ve parselinde  otopark yapımına engel olabilecek teknik bir zaruretin ilgili kamu kuruluşu ya da  üniversitelerce düzenlenecek rapor dikkate alınarak idaresince tespit edilmesi."  hükmü yürürlükten kaldırıldı.

YÜZDE 50 ORANINDA AZALTILABİLECEK

Ayrıca cephesi 9 metreden veya alanı 250 metrekareden küçük olan,  mimari ve alan yetersizliği nedenleriyle kısmen otopark yapılabilen parsellerde,  otopark ihtiyacının en az yarısının parselinde karşılanabilmesi halinde konut  için gereken asgari otopark ihtiyacı yüzde 50 oranında azaltılabilecek.

 

 

Otopark Yönetmeliği 15 Eylül 2018 tarihinde yürürlüğe girecek. Bu  tarihten önce, noter onaylı inşaat yapım sözleşmesi düzenlenmiş, imar durum  belgesi ve istikamet rölövesi alınarak yapı ruhsatı başvurusu yapılmış olan  yapılarda, talep edilmesi halinde  önceki yönetmeliğe göre uygulama yapılma  imkanı da sağlanacak.

YORUMLAR 20
  • Afrikalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne yasalar çıktı. Uygulama?
    Cevapla
  • harun 5 yıl önce Şikayet Et
    kim uyuyor bi kurallara boş ...
    Cevapla
  • Gargat kesen 5 yıl önce Şikayet Et
    Mevzuattan anlamam, fiiliyata bakarım. Ne tür yapı olursa olsun her daireye en az bir otopark mecbur olmalı. Çekmeköy, Ümraniye bildiğim en berbat ilçeler bu konuda.
    Cevapla
  • cafer 5 yıl önce Şikayet Et
    Bodruma koyamıyorsa giriş katına koysun otoparkı. Mutlaka koysun. Müteahit otopark istemiyor. Arabası olmayan bana ne diyor. Sokaklar arabadan geçilmiyor. Belediye meclisleri zaten hep müteahhit.
    Cevapla
  • adem 5 yıl önce Şikayet Et
    otoparkını yapmayan müteahhite bina izni verilmesin arkadaş. otopark apartmamdakilerle ayrı sorun sokağa koysan çöpçüsü acemisi ayrı sorun. kışı var yazı var. PRATİK DEĞİL KALICI ÇÖZÜM İSTİYORUZ. zaten ev fiyatları fırlamış bi zahmet müteahhitler otoparkını yapıversinler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle