4.4 milyar liralık yatırım! Hazırlıklar başladı

Manisa Alaşehir’de 2,2 milyar liralık jeotermal enerji santral yatırımı bulunan Türkerler Holding, 4,4 milyar liralık yatırım daha yapacak. Holding Başkanı Kazım Türker, yeni yatırımlarla Alaşehir’i jeotermal enerji üssüne dönüştüreceklerini söyledi.

4.4 milyar liralık yatırım! Hazırlıklar başladı
4.4 milyar liralık yatırım! Hazırlıklar başladı
GİRİŞ 07.09.2018 09:50 GÜNCELLEME 07.09.2018 10:43
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Enerjiden sağlığa; inşaattan doğalgaza kadar birçok farklı sektörde faaliyet gösteren Türkiye'nin önde gelen köklü kuruluşlarından Türkerler Holding, enerjideki yatırımlarını arttırıyor. Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, Manisa’da ilk defa düzenlenen ve ana sponsorluğunu üstlendikleri Alaşehir Üzüm Festivali’nde yapacakları yeni yatırımın müjdesini verdi. Türkerler, mevcut yatırımlarına ek olarak bölgeye 664 milyon dolarlık (4,4 milyar liralık) bir yatırım daha yapacaklarını söyledi.

DEVAM EDEN PROJELER

 

Şimdiye kadar Manisa Alaşehir’de, JES 1 ve JES 2 Jeotermal Santralleri ile toplamda 200 milyon USD değerinde yatırım yaparak 48 MW kurulu güç elde ettiklerini hatırlatan Kazım Türker, 30 MW kapasiteli JES 3 santralinin de inşaatının devam ettiğine dikkat çekti. Türker, “Alaşehir'de kurduğumuz JES 1 ve JES 2 Jeotermal Enerji Santralleri ile toplamda 48 MW kurulu gücümüz var. Bu santrallerle yılda 360 milyon kWh enerji elde ediyoruz. Toplam 200 milyon USD’lik yatırım bedeliyle hayata geçirdiğimiz bu santrallere ilaveten, 136 milyon USD değerinde yılda 220 milyon kWh enerji elde edebileceğimiz JES 3 santralinin inşaatını hız kesmeden sürdürüyoruz" bilgisini verdi.

6,6 MİLYAR LİRALIK JEOTERMAL ENERJİ ÜSSÜ

Yeni yatırımları da hayata geçirmeye devam edeceklerini ifade aden Kazım Türkerler, şunları kaydetti: JES 3 santralı yapımından sonra, sırasıyla JES 4, 5, 6, 7 ve 8 yatırımlarını tamamlayarak toplam 248 MW kapasiteye ulaşmayı planlıyoruz. Bu projelerin tamamlanmasıyla yıllık üretim hacmi 1.8 milyon MWh’ya ulaşacak ve bölge bir jeotermal enerji üssü haline gelecek. İlave yatırımlarımızla birlikte bölgeye toplamda 1 milyar USD (YAKLAŞIK 6,6 milyar lira) değerinde katkı sağlamış olacağız.”

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 4
  • Trtr 5 yıl önce Şikayet Et
    Yerli firma bu koç , sabancı değil ülkemin cari açığını azaltana yerli derim
    Cevapla
  • Ayşe 5 yıl önce Şikayet Et
    Üzüm bağlarını yok edip çevreyi kirlettikten sonra festivale sponsor olmuşsun ne anlamı var
    Cevapla
  • Devam 5 yıl önce Şikayet Et
    Ayşe sen maçla ilgilen burası ilgi alanın değil senin
    Cevapla
  • Abdurrahman 5 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun
    Cevapla