Bakan duyurdu! İhracatına sınırlama getirildi

Ticaret Bakanlığı, iç piyasa fiyatlarındaki dalgalanma nedeniyle un ihracatına sınırlama getirildiğini, fiyat istikrarı sağlandığında, sınırlamanın kaldırılacağını açıkladı.

Bakan duyurdu! İhracatına sınırlama getirildi
Bakan duyurdu! İhracatına sınırlama getirildi
GİRİŞ 06.09.2018 12:58 GÜNCELLEME 06.09.2018 14:45
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Ticarat Bakanlığından yapılan açıklamada, "Son dönemde yurtiçi un fiyatlarında yaşanan dalgalanmalardan dolayı, Bakanlığımızca İhracat Rejimi Kararında değişiklik yapılarak Dâhilde İşleme Rejimi (DIR) dışındaki un ihracatına yeni düzenleme getirilmiştir" denildi ve eklendi:

"Bu kapsamda Dâhilde İşleme Rejimi (DIR) dışında gerçekleşen un ihracatımıza sınırlama getirilmiştir. Sınırlama getirilen un ihracatının payı, ülkemizin toplam un ihracatının yaklaşık yüzde 1.0’ini oluşturmaktadır.

"Düzenlemenin temel amacı yurtiçi un fiyatlarında istikrarı sağlamak, tüketicimizi korumak ve spekülasyonun önüne geçmektir. Bahse konu düzenleme geçici olup, fiyat istikrarının sağlanmasını müteakip sona erdirilecektir."

 

 

YORUMLAR 13
  • cansın can 5 yıl önce Şikayet Et
    dünya un stokunda ciddi bir azalma var zaten. ürün az olunca fiyatın yükselmesi gayet doğaldır yakında bir çok ülke un ihracatına sınırlama getirmeye başlar. çin elindeki stoku piyasaya sürmüyor ve sıkıntı küreselleşiyor
    Cevapla
  • hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Malatyayi elden gecirin . Pide .200gr .1.25tl . Lahmacun yaparsan 25kurus ekmek başı .iscilik ...siste .nevirisen .şiş .50kurus .bisirme .
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Dün salça almaya gittim. Baktim ki yüzde 100 zam gelmiş almadım. Eve de talimat verdim bundan sonra bedava da olsa salça almayacaksınız diye. Bir kaç haydutu zengin etmektense salça yemem olur biter.
    Cevapla
  • Yusuf izmirli 5 yıl önce Şikayet Et
    Birçok ürün ihraç edildiği için fiyatı doğal olarak yükseliyor. Firmanın dışarıya sattığı salça döviz artışı yüzünden 10 liraya fırlasıysa iç piyasaya neden 4 liradan versin?
    Cevapla
  • fani 5 yıl önce Şikayet Et
    salçaya yüzde yüz zam geldi bu nedir ya.araştırabilirsiniz.
    Cevapla
  • Doviz 5 yıl önce Şikayet Et
    Doviz kurundan normal yakinda dolar dusunce hepsi otamatik olarak fiati duser bir kac ay sabredin.
    Cevapla
  • Cabir 5 yıl önce Şikayet Et
    yani simdi biz dışarı un ihracat ediyoruz ve bu arada disaridan buğday ithalat ediyoruz. bunca zaman milletvekillerini boşuna mı seçtik. hic biri bir halt etmemiş. oh ne güzel ya. ihracat tan destek, ithalattan dalavere hayat size güzel oh be ne hayat. gariban insanların da canı ciksin. bakanlarin bu konuya parmak basmalarina sevindim. demek ki başkanlık sistemi işe yariyormus.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle