Trump'ın kararına rağmen yüzde 63 arttı

Egeli demir çelik ihracatçıları, ABD Başkanı Donald Trump'ın ek vergi uygulama kararına rağmen bu ülkeye olan ihracatını ağustos ayında yüzde 63 artırmayı başardı.

Trump'ın kararına rağmen yüzde 63 arttı
Trump'ın kararına rağmen yüzde 63 arttı
GİRİŞ 03.09.2018 07:38 GÜNCELLEME 03.09.2018 07:38
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) yapılan açıklamaya göre, bayram  tatilinin etkisiyle 12 birliğin ağustos ayında yaptığı ihracat, yüzde 4 düşüşle  997 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Ocak-Ağustos döneminde yüzde 16'lık artışla ihracatı 8 milyar 714  milyon dolara taşıyan Egeli ihracatçı, özellikle demir çelik ürünlerindeki  performansıyla dikkat çekti.

 

 

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği kanalıyla  yapılan ihracat, ağustos ayında geçen yıla göre yüzde 49'luk artışla 123 milyon  360 bin dolara çıktı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türk çelik ve alüminyum ürünlerine 13  Ağustos'taki ikinci ek vergi kararına rağmen bu ülkeye Ege'den yapılan demir  çelik ürünleri ihracatı, yüzde 63 artışla 2 milyon 844 bin dolara ulaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen EİB Koordinatör Başkanı Jak  Eskinazi, geçen yıl ağustos ayında günde ortalama 40 milyon dolar ihracatın  yapıldığı bölgeden, bu yılın ağustosunda ise günlük 45 milyon dolarlık ihracat  yapıldığını bildirdi.

Eskinazi, açıklamada "Ağustos ayında 22 iş gününde 996 milyon dolarlık  ihracata imza attık. Tatil nedeniyle iş günü kaybı olmasaydı 1 milyar 180 milyon  dolarlık ihracat rakamına ve yüzde 13'lük ihracat artışına ulaşacaktık."  ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR 15
  • Ahmet Kır 5 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle ABD 'ye ihracat artacaktır. Ihraç edilecek malın birim fiyatı dolar üzerinden eski fiyattan devam edecekse ki öyledir; işletmelerin karı her dolar için TL cinsinden iki katına çıkacaktır. Toplamda %35 ek vergiyi ödeseler bile, TL cinsinden %65daha fazla kar elde ederler. Hammadde ithal ediyorsa bu kar azalır. Ihracatçı akıllı davranıp verginin birazını fiyatlara yansıtmayı başarırsa na ala ama olmasa bile ihracatçı hiç etkilenmez, blakis pozitif etkilenir. Tabii bu fazladan karı TL 'deki kayıp yüzünden ABD 'den değil Türkiyeden elde eder.
    Cevapla
  • B.Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki iyi para kazanıyorlar. Daha fazla vergi ödemelerine rağmen ihracatın artmasının başka açıklaması yok. Bu durum biraz da trump ı haklı çıkarıyor maalesef.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Umarım demir ve çelik sektörü sadece G-8 ülkelerinde bulunan hurda demiri tekrar eritip kullanma teknolojisini elde eder AKSİ halde demir çelik sektörü hem iyi kar yapamaz hemde türkiyeye yeterince faydası olmaz!!! Demir Çelik sektörü hurda toplanan ve preslenen demir çeliği tekrar eritip kullanma teknolojisini elde etmek zorunda
    Cevapla
  • Symailz 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye hurdadan çelik üreten ülkelerin başında geliyor. Sen nerenin insanısın?
    Cevapla
  • Egeliden 5 yıl önce Şikayet Et
    Sadece abd ye satmıyoruz ki,Çelik sanayinin ham maddesi arabadan buz dolabına iğneden füze aksamına her alanda kullanılıyor.İhraç etmekte hiç sıkıntımız olmazdı zaten.
    Cevapla
  • ramazan 5 yıl önce Şikayet Et
    o satışları seyreden aylarda yapabiliyorsak sorun yok demektir. eylül-ekim-kasım-aralık aylarında da geçmiş yıllara göre artış varsa; verginin bi hükmü yok demektir. ama düşüş varsa iş tersine döner.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle