Fitch saldırılarına devam ediyor!

Moody's'in saldırısından sonra Fitch de harekete geçti! Yayımladığı yeni raporla, TL'deki değer kaybının bankalara yönelik riskleri artırdığını belirtti.

Fitch saldırılarına devam ediyor!
Fitch saldırılarına devam ediyor!
GİRİŞ 30.08.2018 16:53 GÜNCELLEME 30.08.2018 17:03
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, bugün Türkiye ile ilgili yeni bir rapor yayımladı.

Raporda, Türk Lirası'nda bu ayki sert düşüşün Türk bankaları ve bankaların refinansman olanakları için risklerini artırdığı belirtildi.

 

 

Raporda uzun süreli mevduat çıkışının ya da bozulan varlık kalitesinin not üzerinde negatif etki edebileceği ifade edildi.

Fitch raporunda, Türkiye'nin dış finansmanındaki zorlanmanın hükümetin yabancı para cinsinden destek sağlama gücünü zayıflatması durumunda kamu bankalarının negatif notlama baskısıyla karşı karşıya kalabileceğinin altı çizildi.

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody's de üç gün önce, Türkiye'deki 20 bankanın notunu indirmiş, buna gerekçe olarak da Türk lirasındaki değer kaybı ve fonlama imkanlarının azalma ihtimalini gösterdi.

Fitch'in Türkiye'ye yönelik algı operasyonundan sonra dolarda sert dalgalanmalar görünürken gün içinde 6.832e kadar çıkan dolar 6.73 seviyelerinde dengelendi. Bir önceki gün 6.48 seviyesinden kapanmıştı.

YORUMLAR 19
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Döviz Mevduatlarına Vergi konuldu ... artık havalarını alacaklar?.
    Cevapla
  • Yusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomi de en önemli şey kazançları doğru kullanmaktır bunun için akıllı olmak gerektirir. Ama! daha da önemli olan kayıplardan kazanç sağlamaktır ki!; Bunu başarmak Akıl, Zeka, Öngörü,Tecrübelinin olması ile Ancak sağlam bir inançlı ve Sabırlı olması ile mümkündür; akıllı insanlar ile BAŞARILI insanlar arasındaki fark da budur. İşte tüm bu sebeplerden ötürü bu savaşı inşallah TÜRKİYE kazanacak.
    Cevapla
  • kırkdort 5 yıl önce Şikayet Et
    dolara yatırım yapan vatan hainidir!nokta
    Cevapla
  • zor iş.. 5 yıl önce Şikayet Et
    Altın para sistemine geçsek islam hukuku hep altini değer olarak alır. 200 Tl'yi ve 250 1gram altina denk gelecek şekilde ayarlasak altında düşmez ya. tabi basılan her para için hazinede karşılik altin olacak
    Cevapla
  • Yavuz 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu dalgalanmayı 500-600 milyon dolarla yaptıklarını duyunca insan kabul etmekte zorlanıyor nasıl engellenemiyor diye.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle