Japonlardan gördü, bin liraya yaptı

Gün içinde güneşten aldığı enerjiyle süresiz yol alabilen ve hiç şarja gerek duyulmayan bisikleti görenler hayretler içinde kalıyor.

Japonlardan gördü, bin liraya yaptı
Japonlardan gördü, bin liraya yaptı
GİRİŞ 29.08.2018 12:13 GÜNCELLEME 29.08.2018 12:14
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Mersin’in Silifke ilçesinde emekli memur Sabri Dölek, güneş enerjisiyle çalışan üç tekerlekli bisiklet icat etti.
 
Japonların ürettiği güneş panelli elektrikli bisikletleri hayal ederek bin liraya mal ettiği üç tekerlekli bisikleti ile Silifke sokaklarında bütün bakışları üzerine toplayan 68 yaşındaki Sabri Dölek, benzinsiz, mazotsuz, şarjsız güneş panelli üç tekerlekli bisiklete binmenin keyfini yaşıyor. Gün içinde güneşten aldığı enerjiyle süresiz yol alabilen ve hiç şarja gerek duyulmayan bisikleti görenler hayretler içinde kalıyor.

Japonların şarj etmeyen güneş paneli üç tekerlekli elektrikli bisikletten esinlendiğini belirten Sabri Dölek, "Elektrikli üç tekerli bisikletin 5 tane 60 volt kendi aküsü var. Bu aküyle azami 35 kilometre gidersin. Ondan sora gidemezsin. Çünkü aküleri 10 saat şarj etmek gerekiyor. Bu da zaman kaybını yol açıyor. Bunu ortadan kaldırmak ve yolda kalmamak için düşündüm ve bu panel sistemi aklıma geldi. Daha öncede panel sistemi yapmıştım ondaki paneller 12 volt şarj ettiği için bağlantı sistemini 12 volta çevirip sabahtan akşama kadar şarj etmek zorunda kalıyordum. Bunu değiştirdim. Panel sistemini seri bağlantı yaparak 80 volt üzerinden şarj ediyorum. 3 amper şarj ediyor. Ulaşımda benzine, mazota ve LPG’ye zam geliyor. Şimdi hem yolculuk yapıyorum. Hem güneş paneller sayesinde bisiklet yolda giderken kendini şarj ediyor. Artık şarj etme gibi bir problemim ortadan kalktı. Yakın mesafe şehir içinde rahatlıkla ulaşımımı yapıyorum” dedi.  

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 13
  • Yani 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz görür müyüz bilemem. Ama illa birileri düşünmüştür, gelecekte güneş paneli işlevi gören otomobil dış yüzeyleri olacaktır.
    Cevapla
  • Abdullah64 5 yıl önce Şikayet Et
    Hibrit otolarda güzel olur.
    Cevapla
  • ŞEMS 5 yıl önce Şikayet Et
    hemen üretim geliştirilerek
    Cevapla
  • süper 5 yıl önce Şikayet Et
    10 numara 5 yıldız
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Derhal seri üretime geçilsin. Kaybedecek bir şey yok. Kazanacak çok şey var. Yerli yerli yerli!!!
    Cevapla
  • Temel candan 5 yıl önce Şikayet Et
    Iki yil once bimer vs yazdiydim bu işi Daha ilerisini soylemiştim montu özel olsun süren kişinin ordan güneş enerjisinden faydalanilsin demiştik.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle