Emekliye 355 lira zam yapılacak

Bayram ikramiyeleri ve yüzde 9.17 maaş zammıyla sevinen emeklilerin şimdi gözü intibakta. Türkiye Emekliler Derneği tarafından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşınan intibak düzenlemesi yapılırsa emeklilere 355 liraya varan zam yolunu açılacak.

Emekliye 355 lira zam yapılacak
Emekliye 355 lira zam yapılacak
GİRİŞ 29.08.2018 09:29 GÜNCELLEME 29.08.2018 09:49
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Yılda 2 kez biner lira bayram ikramiyesiyle muradına eren emeklilerin maaşına bu ay da son 10 yılın en yüksek zammı yansıtıldı. Zam oranı; SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde yüzde 9.17, memur emeklilerinde ise yüzde 8.65 oldu. İlk ikramiyelerini haziranda alan emekliler ikinci ikramiyelerini de bu ay Kurban Bayramı öncesinde ceplerine koydu. Ayrıca yaklaşık 7.5 milyon emekli de maaşlarını bayram öncesi alarak bayramı paralı geçirdi. 
 
DAVA AİHM’E TAŞINDI
 
Milyonlarca emeklinin şimdi gözü intibakta. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar, intibak beklentisi içinde. Bu konuda müjde bekleyen emekliler, umutlu. İntibak konusunda Anayasa Mahkemesi adres olarak TBMM'yi adres göstermiş, Türkiye Emekliler Derneği de konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşımıştı. Eğer intibak düzenlemesi yapılırsa, yaklaşık 5 milyon kişinin maaşında artış yaşanacak. Düzenleme, her emekliye farklı yansıyacak. 

YENİDEN HESAPLANACAK
 
2000 yılı ve sonrasında emekli olanların maaşı yeniden hesaplanacak. Emeklilere, prim ödemelerine ve hizmet sürelerine göre farklı zamlar söz konusu olacak. İlk intibakta 2000 yılı öncesinde emekli olan yaklaşık 2 milyon SSK'lının maaşında 50 lira ile 355 lira arasında artış olmuştu. Yeni intibakta da artışın bu seviyelerde olabileceği belirtiliyor.

 

 

KAYNAK: GÜNEŞ
YORUMLAR 6
  • Selahattin 5 yıl önce Şikayet Et
    2000 sonrası emeklilerin hala mağdur edilmesini anlayamıyorum 2000 öncesine yaptıysan 2000 sonrasına neden yapmayıp bu kadar zorluk çıkarıyosun 2000 sonrası emekli olanlar bu ülkeye hizmet etmemişti neden acilen bu hatanın düzeltilmesi gerekir biz bunun için insan haklarına müracaat ediyoruz bizim ülkemizde adalet yok ne kadar büyük haksızlık ve ayıp seçim öncesi herkesin vaadi seçim bitti işlem bitti yorgan gitti kavga bitti misali alacağımız 55ile 355 tl zaten zaten almadan zamlara gidiyo burdan tüm ilgililere sesleniyorum adalet yerini bulsun artık.
    Cevapla
  • Emekki 5 yıl önce Şikayet Et
    İntıbak artık çıksın hak yerini bulsn
    Cevapla
  • Dilek 5 yıl önce Şikayet Et
    1999 da emekli olanlara hiçbir şey yokmu ?
    Cevapla
  • Hanesi viran 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah devletimizi korusun inşallah herşey çok olsun
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    İntibak sorunu 5 milyon emekliyi ilgilendiriyor, bu emeklilerin 5 milyon da eşlerini ekle 10 milyon, çocuklarını torunlarını hesaba katmıyorum. Bu adaletsizliğin giderilmesi lazım, eksilen %7-8'e sebep arıyorlar, bunu bir düşünsünler.
    Cevapla
  • korkma 5 yıl önce Şikayet Et
    sizden gelecek 7_8. allahtan gelsin açğözlüler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle