KKTC'de uçuşlar durdu

KKTC’de bulunan Ercan Havalimanı’ndaki kule çalışanları iş bırakma eylemi başlattı. Eylem nedeniyle dün saat 19:00’dan itibaren ülkeye yapılan iniş ve kalkışlar durdu. THY'den de sefer iptalleri geldi.

KKTC'de uçuşlar durdu
KKTC'de uçuşlar durdu
GİRİŞ 29.08.2018 09:44 GÜNCELLEME 29.08.2018 09:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa'daki Ercan Havalimanı'nda kulede çalışanların "ek mesai" kesintisi nedeniyle iş bırakma eylemi başlatması üzerine uçuşlar durduruldu.

Ercan Havalimanı’nda kulede çalışan hava kontrolörleri, hükümetin "ek mesai" kesintisi kararı üzerine iş bırakma eylemi başlattı. Eylem nedeniyle saat 19.00’dan itibaren KKTC'ye uçak iniş ve kalkışları durduruldu.

Hizmetlerin aksaması nedeniyle uzun kuyrukların oluştuğu havalimanında duruma tepki gösteren yolcular, sorunun bir an önce çözülmesini istedi.

Havalimanında grev nedeniyle bazı uçuşların iptal edildiği öğrenildi.

Başbakanlıkta hükümet yetkilileri ile bir araya gelen Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası yetkilileri yaptığı açıklamada, "ek mesai" kesintisini kabul etmediklerini duyurdu.

Bakanlar Kurulu, eylemin ardından aldığı kararla eylemin grev niteliğinde olduğunu ve yasaklandığını duyurdu.

KKTC hükümeti, tasarruf tedbirleri kapsamında ek mesai ödemelerinde kesintiye gitme kararı almıştı.

THY KIBRIS UÇUŞLARINA GREV ENGELİ

İş bırakma eylemi nedeniyle kapsamında birçok havayolu şirketinde olduğu gibi Türk Hava Yolları’nın da bazı seferleri iptal oldu. 

Bu akşam yerel saatle 22.00’de başlayıp yarın sabah saat 08.00’e kadar sürecek grev nedeniyle THY’nin toplam 8 seferi iptal edildi. THY’nin Atatürk Havalimanı kalkışlı 2, Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı 1 ve Ankara Esenboğa Havalimanı kalkışlı 1 seferi iptal olurken, Ercan Havalimanı kalkışlı toplam 4 sefer de grev nedeniyle iptal edildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • Vahapzade 5 yıl önce Şikayet Et
    Kıprısa deniz ve kara üssü acil kurulmalı yoksa Türküye nin kalbi hükmünde olan Kıprıs elde gidebilir ALLAH aşkına azda olsa kulak verin
    Cevapla