Ortalama fiyat açıklandı, bundan fazla para vermeyin

Okulların açılmasına sayılı günler kala milyonların cebini etkileyecek kırtasiye masrafı için ortalama fiyatlar belirlendi.

Ortalama fiyat açıklandı, bundan fazla para vermeyin
Ortalama fiyat açıklandı, bundan fazla para vermeyin
GİRİŞ 29.08.2018 08:54 GÜNCELLEME 29.08.2018 08:56
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Okulların açılması yaklaşırken; velileri de alışveriş telaşı sardı. Veliler, kırtasiye ve kıyafet alışverişlerinin faturasını merak ederken; fiyatlar da belli olmaya başladı. Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) Başkanı Vecdet F. Şendil, bir öğrenci için ortalama kırtasiye alışverişi tutarının 165 ila 650 lira arasında olacağını belirtti.

FİYATLAR FAZLA OLURSA BİLDİRİN

 

Tüm Kırtasiyeciler Derneği, bu yılki ortalama fiyatları açıkladı Bu fiyatların üzerinde satış yapanları yapanların derneğe bildirilmesini istedi.

ÖZEL OKULLARDA DAHA YÜKSEK

Özel okullarda okuyanların kırtasiye harcamalarının devlet okullarına göre daha yüksek tuttuğunu belirten Şendil, anaokulunda kırtasiye masrafının ilköğretim ve ortaöğretime göre daha yüksek olduğuna dikkat çekti. Kırtasiye alışverişleri için velilere uyarılarda bulunan Şendil, şunları kaydetti: "Tüketiciler aldıkları ürünlerin mutlaka etiketlerine bakmalı. Ambalajlı, ithalatçısı ya da üreticisi belli olan ürünleri tercih etmeliler."

OKUL SERVİSİNE % 13 ZAM

Okul servis ücretlerine zam geldi. Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası, yüzde 13 zam yaptı. 0-3 kilometre arası, 2018-2019 eğitim dönemi için bin 818 TL oldu.


KAYNAK: VATAN
YORUMLAR 18
  • mahmut 5 yıl önce Şikayet Et
    1. sınıf özel okul kırtasiye ücreti : 1495 tl
    Cevapla
  • İhsan Berat 5 yıl önce Şikayet Et
    halk kırtasiyeler açılsın. Halk ekmek var, halk et var (bim a101)i, halk kıraathanesi var. neden olmasın. Sayın Başkanım halk kırtasiyeyi dört gözle bekliyoruz.
    Cevapla
  • habersiz 5 yıl önce Şikayet Et
    çoçuğu okuldan alıp sanayiye verme zamanı geldi.Motorcu olsun kaportacı olsun daha çok kazanır
    Cevapla
  • vatan 5 yıl önce Şikayet Et
    buzamana kadar biyle bi uygulama yoktu nerden çıktı hayırdır..
    Cevapla
  • Vatandas 5 yıl önce Şikayet Et
    Okul çantası artı eşofman takımı spor malzemeleri listede yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle