Yerli olarak üretildi Türk F-16'larda kullanılacak

Türk Hava Kuvvetleri, PETLAS tarafından imal edilen F-16 iniş takım lastiklerini kullanmaya başladı. Kırşehir’deki fabrikada Türk mühendisleri tarafından tasarlanıp imal edilen lastiklerle birlikte PETLAS dünyada F-16 iniş takım lastiği imal eden üçüncü fabrika oldu.

GİRİŞ 28.08.2018 12:32 GÜNCELLEME 28.08.2018 13:16
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Üretilen lastiklerin testleri, Eskişehir’deki 401’inci Filo’da yapıldıktan sonra lastikler yurtdışındaki testlerden de başarıyla geçti. Yerli F-16 lastikleri, Türk Hava Kuvvetleri ile birlikte Güney Kore tarafından da kullanılacak.

ÖZEL TESTLERDEN GEÇTİ

 

 

Lastiklerin testlerini, Eskişehir’de konuşlu dünyanın sayılı test filolarından biri olan 401’inci Test Filo Komutanlığı yaptı. Zorlu testlere tabi tutulan lastikler, güçlü karkas yapısı ve aşınma karakteristiğiyle dikkat çekti. Lastikler limitlerin en üst sınırlarda test edildi.

Konuyla ilgili bilgi veren PETLAS yetkilileri, “F-16 ana iniş takımı lastiğimizin, zorlu bir geliştirme süreci ve bir o kadar yoğun test sürecinden başarı ile geçmiş olması bizim için hem çok önemli bir başarı hem de Petlas’ ın elde etmiş olduğu üstün lastik teknolojisi ve yeteneklerinin somut bir göstergesi” diye konuştu.

YENİ ÜRÜNLER YOLDA

Uzun yıllardır Türk Hava Kuvvetleri’nin ihtiyacı olan uçak lastiklerini imal eden PETLAS, havacılık konusunda ürün yelpazesini geliştirmek üzere de çalışmalar yapıyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 34
  • Sayko 5 yıl önce Şikayet Et
    Erzincanda araçlarımda PETLAS kışlık lastiklerini kullandım çok memnunum. Kayma patinaj yapmadı. Yabancı marka lastiklerin yaklaşık yarı fiyatına en az onlar kadar kaliteli lastikleri var. Yazlık olarak da Petlas alacağım inşallah. Hem yerli ve milli hem kaliteli. Abd nin başlattığı ekonomik savaşta bütün VATANSEVERLERİ yerli ve milli ürünlere destek olmaya çağırıyorum.
    Cevapla
  • Sayko 5 yıl önce Şikayet Et
    Birileri de bayrak ipini yerli olarak üretmekle övünüyordu.. Hey gidi günler
    Cevapla
  • başak 5 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi lastik, sonra motor. İnşallah sonra da uzay kapsülü. Azimle dağları bile delmiş ferhat vesselam
    Cevapla
  • Merhaba 5 yıl önce Şikayet Et
    Abi devlet alım garantisi verirse böyle çok parça milli olarak yapılır.
    Cevapla
  • Suşehri58 5 yıl önce Şikayet Et
    Artık reel ekonomiye,üretim ekonomisine geçmeliyiz.faiz ,döviz,borsa oyunlarından kurtarın bu ülkeyi eeeyy cumhurbaşkanım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle