Et ve Süt Kurumundan karantina açıklaması

Et ve Süt Kurumu, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bulunan özel sektöre ait bir işletmede şarbon hastalığının görülmesi üzerine firmanın karantinaya alındığını bildirdi.

Et ve Süt Kurumundan karantina açıklaması
Et ve Süt Kurumundan karantina açıklaması
GİRİŞ 28.08.2018 09:41 GÜNCELLEME 28.08.2018 09:41

Kurumdan yapılan açıklamada, Ankara Gölbaşı ilçesinde bulunan özel  sektöre ait bir işletmeye Et ve Süt Kurumu tarafından ithal edilen 3 bin 959 adet  büyükbaş kesimlik hayvan getirtildiği belirtildi.

Kesimi yapılan söz konusu hayvanların veteriner hekimler tarafından  muayenesinin yapıldığının ifade edildiği açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
 
"Yapılan muayene sonucu numune alınarak Etlik Veteriner Kontrol Merkez  Araştırma Enstitüsüne gönderilmiş ve sonuç anthrax (şarbon) yönünden pozitif  çıkmıştır. Kesilen hayvanlara ait karkas etler Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü  elemanları gözetiminde imha edilmiş, işletmeye karantina uygulanarak tüm giriş ve  çıkışlar yasaklanmış, geriye kalan hayvanların aşılama işlemleri  tamamlanmıştır.Söz konusu etlerin piyasaya sürülmesi gibi bir durum söz  konusu değildir. Hastalığın çiftlik dışındaki başka hayvanlara bulaşmaması için  de gerekli bütün tedbirler alınmış olup, endişe edecek bir durum  bulunmamaktadır."