Dev şirket İran'dan resmen çıktı

Fransız enerji devi Total, İran'a yönelik yaptırımların ardından resmi olarak İran pazarından çıktı. Total daha önce eğer İran'a uygulanacak Amerikan yaptırımlarına karşı muafiyet alamazsa, bu ülkedeki milyar dolarlık doğalgaz projesinden çıkacağını açıklamıştı.

Dev şirket İran'dan resmen çıktı
Dev şirket İran'dan resmen çıktı
GİRİŞ 20.08.2018 13:03 GÜNCELLEME 20.08.2018 14:21
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Total'in İran'dan resmi olarak ayrılma kararını İran Petrol Bakanı Bijan Zanganeh duyurdu. Zanganeh, Güney Pars doğalgaz alanında Total'in yerine başka bir şirketle çalışılabileceğini ifade etti.

Total, İran'ın Güney Pars doğalgaz alanındaki 11. fazın işletmesi için ilk yatırım tutarı 1 milyar dolar olacak bir anlaşmayı 2017'de imzalamıştı.

 

Ancak yaptırımların ardından şirket bir yol ayrımına geldi. Total'den Mayıs ayında yapılan açıklamada, "Total Fransız ve Avrupalı kurumların desteğiyle, ABD makamlarından özel bir proje muafiyeti alamazsa, SP 1 projesine devam etmeyecek ve ilgili bütün faaliyetlerini 4 Kasım 2018 tarihine kadar tasfiye edecektir." ifadesi kullanılmıştı.

İranlı yetkililer Total'in ayrılma ihtimaline karşı söz konusu proje için Çinli CNPC ile temasa geçmişlerdi.

YORUMLAR 3
  • Ali aksoy 5 yıl önce Şikayet Et
    Eee,hani bu devletler egemen devletlerdi!ingilteresi,ingiliz i,alman i,demek ki dünyayi uyutuyolar, bir yalan dolan var.Tv.de gördük makron ile trump un ,nasil bir birleriyle sarilip öpüştügünü...nerde kaldi çelik ve Alum. Vergilerinin yükseltilmesi,bundan böyle makron nun fransasi ise zarar görmüyor, olmasi nasil anlamak lagzim?Acaba yahudi siçrama tahtasi mi olarak,araya sokuluyor,bu üç güçlü devlet israil üzerinden gayet kolay abd ihracat yapabilir... vs...,vb.
    Cevapla
  • Emre 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD çok ahmakça bir hamle yaptı. Çin doğalgaz ve petrolün büyük kısmını İrandan alıyor. Şimdi İran tamamen Çinin
    Cevapla
  • osman 5 yıl önce Şikayet Et
    Defolun abd uşakları.İran petrolü satacak ülke bulur.
    Cevapla