Yeni Yatırım Ofisi’nin Başkanı Ermut oldu

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre, Yatırım Ofisi Başkanlığına Arda Ermut getirildi.

Yeni Yatırım Ofisi’nin Başkanı Ermut oldu
Yeni Yatırım Ofisi’nin Başkanı Ermut oldu
GİRİŞ 19.08.2018 09:50 GÜNCELLEME 19.08.2018 09:50

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçiş sürecinde Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi olarak yeniden konumlandırılan Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’nın (TYDTA) Başkanı Arda Ermut, yeni dönemde de Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin Başkanı olarak görev alacak. Ermut, 2015’ten bu yana TYDTA görevini yürütmekteydi.

2006’da kuruldu

Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, ülkenin ekonomik kalkınmasında gereksinim duyulan yatırımların artırılması için Türkiye’de yatırım yapılmasını özendirmeye yönelik çalışmalar yapmak amacıyla 2006 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulmuştu. Kurulduğu günden bu yana birçok uluslararası yatırımın Türkiye’ye kazandırılmasında önemli rol  oynayan kurum, yeni dönemde Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi olarak yatırımcılara destek vermeye ve Türkiye’nin yatırım ortamını uluslararası mecralarda tanıtmaya devam edecek.

12 yıldır kurumda

Uzman olarak göreve başladığı Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’nda, 12 yıllık süreçte kurum başkanlığı görevine kadar yükselen Arda Ermut, Boğaziçi ÜniversitesiUluslararası İlişkiler Bölümü’nden 2004 yılında mezun oldu. 2005 yılında Başbakanlık İstanbul Ofisi’nde Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri olarak başlayan Ermut, 2007’de Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’nın kurulmasıyla birlikte burada Asistan Proje Direktörlüğü görevini üstlendi. Daha sonra sırasıyla Proje Direktörü, Baş Proje Direktörü ve Başkan Danışmanı olarak görev yapan Ermut, 2011’de Kamu-Özel Sektör Daire Başkanlığına atandı. 2015’te Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı görevini üstelendi.