İtalyan iş adamı dolarlarını TL'ye çevirdi

İtalyan iş insanından Türk lirasına destekİzmir'de bir İtalyan iş insanı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın döviz çağrısına destek amacıyla 228 bin doları Türk lirasına çevirdi.

İtalyan iş adamı dolarlarını TL'ye çevirdi
İtalyan iş adamı dolarlarını TL'ye çevirdi
GİRİŞ 15.08.2018 17:34 GÜNCELLEME 15.08.2018 17:36
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

İzmir'de şirketi bulunan İtalyan iş insanı Amer Abd Alla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın döviz çağrısına destek amacıyla bankada şahsi hesabında bulunan 228 bin doları Türk lirasına çevirdi.

İtalya'da Mısır asıllı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen 53 yaşındaki makina mühendisi Alla, ticaret hayatına 20 yıl önce ülkesinde başladı. Afrika ülkelerinde bulunan madenlere ekipman ihracatı yapan İtalyan iş insanı, bazı Türk firmalarıyla da çalışmaya başladı. Bu süreçte Türkiye ile arasında bir gönül bağı oluşan Alla, 3 yıl önce İzmir'de bir şirket kurdu.

 

 

Afrika başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesine Türkiye'de yaptırdığı maden ekipmanlarını ihraç eden Alla, Türkiye'de döviz fiyatlarındaki hareketlenme sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına destek oldu.

İtalyan iş insanı Alla, Türkiye'deki hesabında bulunan 228 bin doların Türk lirasına çevrilmesi için hem banka yetkililerine hem de şirketinin yöneticilerine mektup yazıp talimat verdi.

Mektubunda Türkiye'nin ekonomisinin çok güçlü bir ülke olduğunu anlatan Alla, Türk dostlarına destek olmak için böyle bir karar aldığını ve Türkiye'yi çok sevdiğini vurguladı.

"Gün Türk ekonomisine destek olma günüdür"

Amer Abd Alla, yaptığı açıklamada da ikinci vatanı gibi gördüğü Türkiye'yi çok sevdiğini söyledi.

ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırım kararına değinen Alla, şöyle konuştu:

"Türk ekonomisinin sembolü olan Türk lirasına elimden geldiği kadar destek olmanın benim için önemli bir görev olduğunu hissediyorum. Bu sebeple hesabımda tuttuğum dolarları Türk lirasına çevirmeye karar verdim. Türk lirasına çok saygı duyuyorum. Türkiye Cumhuriyeti ve halkı her zaman yabancı yatırımcıya destek oluyor. Bu nedenle gün Türk ekonomisine destek olma günüdür."

"Türk bayrağı her zaman göklerde dalgalanmalıdır"

Alla, Türkiye'nin, ekonomisi ve milletiyle çok güçlü bir devlet olduğunun belirtti.

Türkiye ekonomisinin ABD'nin aldığı kararlara dayanıp üstesinden geleceğine inandığını dile getiren İtalyan iş insanı Alla, "Türkiye Cumhuriyeti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk ekonomisini ayakta tutacak gerekli güce ve kabiliyete sahiptir. Türkiye her zaman arka çıkılmayı hak ediyor. Türk bayrağı her zaman göklerde dalgalanmalıdır. Umarım benim bu yaptığım Türkiye'de bulunan tüm yabancı yatırımcılara ve yaşananlara örnek olur." ifadelerini kullandı.

İzmir'deki şirketin yetkilisi 42 yaşındaki Kemal Şener ise Alla'nın hesabında bulunan dolarların bozdurulup Türk lirasına çevrilmesine ilişkin kendisine böyle bir görev verdiğini, ilk duyduğunda çok şaşırdığını kaydetti. 

Bir İtalyan vatandaşının Türkiye için böyle bir özveride bulunmasının kendisini mutlu ettiğini anlatan Şener, "Türk halkı olarak kendi aramızda zaten her durumda dayanışma yapıyoruz ama bir yabancının bize destek olması çok önemli." dedi 

YORUMLAR 34
  • marifet 5 yıl önce Şikayet Et
    228 bin dolarını 7 TL den bozdurdu . 1 596 000 TL yaptı . Dolar 6 TL ye düşünce elindeki para ile 266 bin doları olmuş oldu .
    Cevapla
  • TR- SAKARYA 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz Vatanimizi degil, isgalci virüs Dolar'i sattuk.. ne anlamaz kafalisun
    Cevapla
  • vatan 5 yıl önce Şikayet Et
    Vestel, arcelik aliyorum fransa Dan, bir Kac sene oldu, turkiye ye geldim, TV mi yine vestel, Camasir makinesi vestel, supurge makinesi turk mali, Akrabalarima da aldirdim, vestel, ve axen, vestel TV kaliteli, biraz ekran ayarlariyla oynayin mukemmel kalite, turkiye de bir akrabam Beni anlamadi, dedi niye vestel kotu, yurdisinda cok satiliyor dedim, inanmadi, ve Panasonic, Toshiba Ya TV uretiyor dedim, sok oldu ne diyon dedi, Bak dedim gorursun, cok buyuk markalara urun uretiyor
    Cevapla
  • mantikli 5 yıl önce Şikayet Et
    iş insanı nedir anlamadım. iş hayvanı olacak degil ya. Kadından iş adamı olmaz mı? İş yapan kişiye iş adamı denir. Kadın erkek farketmez. cinsiyet ayrimciliğina hayir.
    Cevapla
  • hlt01 5 yıl önce Şikayet Et
    boş muhabbet yapma ya
    Cevapla
  • yabancı 5 yıl önce Şikayet Et
    değil Müslüman
    Cevapla
  • Ahmet baytar 5 yıl önce Şikayet Et
    Reis baştan beri dolar almayın diyor. Allah aşkına Dolar 7 TL olunca vatan millet adına bozduruyoruz diyorsunuz. Hadi ordan. Borsanın kuralıdır hiç birşey sürekli çıkmaz ve sürekli düşmez. Düşeceğini bildiğiniz için vatan için bozduruyoruz diyorsunuz. Keşke bende dolar alsaydım Reis istedi diye bozdursaydım. İşin temelinde almamak. Şimdi düştükçe yavaş yavaş toplamaya başlamıssınızdır Allah bilir.
    Cevapla
  • Gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    Kardes Allah biliyir kim vatan icin ne yapior kullar bilmesede olur emegi calmak istesem bu isi cok da kolay kara donusturudum ama yedirmez Allah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle