Erdoğan açık açık uyardı: Büyük hata yaparsınız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iş adamlarına seslenerek kritik bir uyarıda bulundu: "Üretimi askıya alalım… Çok ciddi yanlış yaparsınız. Üretim, üretim, üretim; yola devam. Daha çok istihdam oluşturacağız, daha çok ter dökeceğiz."

GİRİŞ 14.08.2018 12:14 GÜNCELLEME 14.08.2018 12:58
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

SETA tarafından  düzenlenen "İktidarının 16. Yılında AK Parti Sempozyumu"nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan Son günlerde döviz kurunda yaşanan dalgalanmalar ve ve ABD ile yaşanan gerilimi değerlendirdi."Dolar ülkemizin parası karşısında 4,8 seviyesinden nasıl oldu da 7’lere fırladı? 15 Temmuz sabahı 2,8 seviyesinde olan kurun iki yılda 4,8 seviyesine çıkmış olması dahi anlamsızken bu durumu nasıl izah edeceğiz?" diye sözlerine başlayan Erdoğan şöyle konuştu;



EKONOMİMİZ TIKIR TIKIR ÇALIŞIYOR

"Ortada bir anormallik var mı diye baktığımızda gördüğümüz manzara şudur. Türkiye’nin 1994 ve 2001 krizinde, ülkemizde veya 10 yıl önceki mortgage krizinde olduğu gibi bankaları mı battı? Hayır. Bugün ülkemiz dünyadaki en sağlam bankacılık sistemlerinden birine sahiptir. Borçlarımızı tıkır tıkır ödediğimiz gibi, kamu borç stokunun ödemesi konusunda Avrupa'nın en iyisiyiz. Türkiye üretemez duruma mı düştü? Hayır. Hamdolsun ekonomimiz tıkır tıkır çalışıyor. İhracatta turizmde rekorlar kırdığımız dönemden geçiyoruz. Bir savaşa mı girdik? İşgale mi uğradık? Siyasi kaos mu yaşıyoruz? Hayır. Tam tersine kendi topraklarımızda da bölgede de huzurun güvenin teminatı bir ülke durumundayız.

İŞ DÜNYASINA UYARI: ÇOK CİDDİ YANLIŞ YAPARSINIZ

 

 

Buradan iş dünyamıza sesleniyorum. Ekonomik tetikçilere vereceğimiz en güzel cevap, işimize dört elle sarılmak olacaktır. Daha çok üreteceğiz, daha çok ihraç edeceğiz. Depoları kilitlemenin anlamı yok. İhraç, ihraç, ihraç. Üretimi askıya alalım… Çok ciddi yanlış yaparsınız. Üretim, üretim, üretim; yola devam. Daha çok istihdam oluşturacağız, daha çok ter dökeceğiz. Dışarıdan dövizle aldığımız ürünün daha iyisini, daha kalitelisini üretip biz dışarıya satacağız.

İMKANI OLANLARA SESLENİYORUM...

Ülkemize yatırım yapmayı düşünenleri daha çok teşvik edeceğiz. İmkanı olanlara sesleniyorum, kaynakları dışarıdan içeriye doğru akıtacağız. Bunları başardığımızda önümüze konan engellerin birer birer devrildiğini, yazılan senaryoların yırtıldığını göreceğiz. Millet olarak bunu daha önce defalarca başardık. Çanakkale’de başardık, İstiklal Harbi’nde başardık, Menderes ile başardık. Özal ile başardık. AK Parti ile 16 yılda başardık mı? Başardık. İnşallah bu defa da başaracağız."

YORUMLAR 25
  • mmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Vestel üst segment telefon üretmeli, kalemli tablet üretmeli güncelleme desteği de vermeli
    Cevapla
  • mmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Etimatik fiyat düşürmeli muadillerine göre yüksek. Sonra neden yabancı markalara gidiyorsunuz demesinler
    Cevapla
  • mmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Cola içmek bile başlı başına ihanettir. Gençliği kurtaralım bu illetlerden. MCdomalt, bugerking, adidas, nike, apple cocacola pepsi saymakla bitmez bu çakalların ürünleri
    Cevapla
  • RuHi 5 yıl önce Şikayet Et
    Şu durumda üretim durduran iş adamı bu ülkenin has düşmanı ve ABD nin çanakçısıdır!
    Cevapla
  • Leyla 5 yıl önce Şikayet Et
    Recep Tayyip Erdoğan , sizi taklit etmeye çalışan bazı şahıslar çok komik duruyor, ekran karşısında, siz güven veriyorsunuz onlar da tam tersi çok güvensiz duruyorlar, ne yazık .bir insanın gözüne bakarsanız doğru ve yalan söylediğini anlamamak mümkün değil.Allaha emanet ederim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle