Önlemler işe yaradı! Piyasalar normale dönecektir

Dolar ve döviz piyasalarında yaşanan hareketliliği değerlendiren TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, sistemin bu tür spekülatif kur ataklarını rahatlıkla karşılayabilecek kapasitesini olduğunu belirtti. Leblebici, "Birkaç gün içinde normale dönmeyi bekliyoruz." dedi.

Önlemler işe yaradı! Piyasalar normale dönecektir
Önlemler işe yaradı! Piyasalar normale dönecektir
GİRİŞ 13.08.2018 15:16 GÜNCELLEME 13.08.2018 15:16
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici dolar ve piyasalarda yaşanan hareketlilikle ilgili açıklamalarda bulundu.

Leblebici, BDDK ve Merkez Bankası kararlarının ardından "Alınan önlemlerin işe yaradığını görmeye başlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Sistemin bu tür spekülatif atakları rahatlıkla karşılayabilecek kapasitesi bulunduğunu belirten Leblebici, "Birkaç gün içinde piyasaların daha normale dönmeyi bekliyoruz." dedi.

Döviz kurunda bir stabilizasyon başladığını ifade eden Leblebici, "Genel olarak döviz kuruna yönelik halkımızın alım talebi yok. Normal akışına dönmeye başladık. Bunun üzerinde alınacak gerekli önlemler de BDDK ve Merkez Bankası tarafından kurgulanır ve alınır. Birkaç gün içinde piyasanın daha normale dönmesini bekliyoruz." dedi.

Leblebici, bankalardan mevduat çekme iddialarına ilişkin ise bunun aslı astarının olmadığını söyledi.

 

Herkesin ufak tefek talebinin olabildiğini ama genele yaygın bir talep görmediklerini dile getiren Leblebici, "Bankacılık sektörünün sağlam olduğunun göstergesi şu, Merkez Bankası brüt rezervlerinde zorunlu karşılığı alırsanız, gelen döviz tevdiat hesabı talebinin büyük kısmını karşılayabilecek kadar rezervimiz var. O nedenle burada endişe edecek bir şey yok. TL tarafında zaten problem yok. Sistemin bu tür spekülatif atakları rahatlıkla karşılayabilecek kapasitesi bulunmaktadır." diye konuştu.

TEB Genel Müdürü Leblebici, mevduata el konulacağı iddialarına ilişkin ise ,"Bunlar aslı astarı olmayan, spekülatif haberler. Zaten Cumhurbaşkanımız 'biz hiç bir şekilde serbest piyasa ekonomisinden taviz vermeyeceğiz' dedi. Bundan daha öte iyi niyet gösterilebilecek bir cümle yok diye düşünüyorum." ifadelerine kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Muammer toprak 5 yıl önce Şikayet Et
    Kıl kuyruk faizi en yüksek bankasınız faizi düşür bakalım hah buda vatansever miş diyelim boş boş konuşuyon şu badireyi bi atlatalım biliyorsunuz reisin ilk işi senin gibi banka baronlarının tepesine binmek olacaktır inşallah.
    Cevapla
  • ugur 5 yıl önce Şikayet Et
    Hadi bakalım inşallah...
    Cevapla
  • ibrahim27 5 yıl önce Şikayet Et
    inşallah
    Cevapla
  • Barbar 5 yıl önce Şikayet Et
    Daha önlemlerin ne olduğunu kimse anlatamadı ama işe yaramaya başlamış...
    Cevapla