MASAK da harekete geçti

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı ekonomik savaşta kasıtlı olarak felaket tellallığı yapan kişi ve kuruluşlar hakkında inceleme başlattı.

MASAK da harekete geçti
MASAK da harekete geçti
GİRİŞ 13.08.2018 04:31 GÜNCELLEME 13.08.2018 04:33
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Döviz kurları üzerinden “dövizlerin devlet eliyle TL’ye çevrilmesi” serbest piyasanın yapı taşlarından olan dalgalı kur sisteminden vazgeçilip “dolar kurunun sabitlenmesi” gibi yalan haber yayan kişi ve kuruluşlar hakkında MASAK inceleme başlattı.

BİR ADIM DA MASAK'TAN

 

 

Mali Suçları Araştırma Kurulu ekonomiyle ilgili manipülatif haber yapanlarla ilgili inceleme başlattı.

Geç saatlerde başlayan yeni saldırının ardından kurdaki dalgalandırma MASAK'ı da harekete geçirdi.

BDDK'nın swap işlemlerine sınırlama getirmesinin ardından MASAK da yalan haber yayanlar için soruşturma açacaklarını duyurdu.

YORUMLAR 37
  • Hepdestektamdestek 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru ve yerinde bir hareket.
    Cevapla
  • mmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Saldırıyı yapan fon şirketlerine yaptırım uygulayın ve hacking i devreye sokun bu çakalların dünya da yaptıkları budur ilk değil son da olmayacak. Reek ekonomik faaliyet dışında gelen finans şirketlerini sokmamalıyız. Bir banka nın ülkemize girmesini hayırlı iş olarak görmeyelim. Büyüme reel ekonomi ile olsun yavaş olsun. Ekonomi de hedef İMKB nin kapatılması bile olmalıdır.
    Cevapla
  • Edi 5 yıl önce Şikayet Et
    döviz (bilhassa dolar) ile EFT ve Havale ya yasaklanmalı yada sınırlama getirilmeli. Bankalarda Türk Lirasının dövize çevrilmesi de yasaklanmalı. Faydası olur.
    Cevapla
  • Vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu hainlere ifşa edin ki bir daha başkaları yalan dolanlarla pervasızca ortalığa çıkamasınlar
    Cevapla
  • metin 5 yıl önce Şikayet Et
    Dolar oyunu şu şekilde uyanıyor. Diyelimki planımız doları 6 liradan almak ve 7 liradan satmak olsun. Önce kendimiz dolar alıp onu 6.5 liraya çıkarmamız lazım. Dolar 6.5 oldu diye duyan millet hemen dolar almaya koşacak, dolar alındıkça yükselecek, tam 7 lira iken elimizdeki doları satacağız. Sonra bir bakmışsın dolar inmeye başladı. İşte doları ilk başta büyük paralar ile yükselten belli bir grup banka ya da kişiler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle