ASRİAD'tan dolar açıklaması!

ASRİAD Genel Başkanı Adnan Danışman son günlerde dolar aracılığı ile yaşanan saldırılara karşı bir değerlendirme yaptı. Yaptığı değerlendirmede “Dolar hamlesini püskürtme gücünde olduğumuzu aklınızdan çıkarmayın, ama bunun bir de sonrası olacaktır. “ dedi.

ASRİAD'tan dolar açıklaması!
ASRİAD'tan dolar açıklaması!
GİRİŞ 11.08.2018 15:02 GÜNCELLEME 11.08.2018 15:02

Açıklama şu şekilde:

“Hemen hemen tüm zamanların en çirkin tezgahı ile karşı karşıyayız. Siyasi bir kısım çıkmazları ekonomik yaptırım aracılığı ile çözme fikri, hem müttefikler arasında hem de stratejik ortaklar arasında tam anlamıyla hoyratlıktır, kabalıktır ve ihanettir.

ABD sistemi, 2008 krizi sonrası sistemi bir türlü toparlayamamıştı. En son verdiği karar, filleri züccaciye dükkanına sürmek oldu.

Artık ne hukuk dinliyor, ne diplomasi dinliyor ve ne de usul dinliyor. Başkan etrafında kümelenmiş bir kısım yapıların menfaatleri uğruna, tüm dünya ile böyle bir bel altı savaşı veriyor.

Hiç şüphesiz 20 trilyon dolara yakın bir ekonomi karşısında 850 milyar dolarlık bir ekonomi olarak normal bir direniş sürdürülmesi beklenemez. Ancak konu milli bir saldırı olarak algılandığı anda karşımızda 40 trilyonluk bir güç olsa biz yine de direniş hattı oluştururuz. Ve bu dolar salvosunu püskürtürüz.

ABD artık ciddi ciddi tam anlamıyla tüm medeniyetlerle savaşı göze alan bir ideolojik anlayışla yönetiliyor. Evanjelik telakki siyasete egemen olmuş ve tüm çevreyi etki alanı içine almıştır.

BOP projesi en az 40 yıllık bir projedir. Bölgemizi tam anlamıyla parçalamak üzerine kuruludur. En son bizim payımıza 15 Temmuz ve ardından güneyimizde oluşturulmaya çalışılan PKK koridoru sorunu düşmüştü. Onları savuşturduk. Bunlara çok içerlediler. Devamı mahiyetinde finans terörü organizasyonu yapıyorlar.

Bizim kendi dünyamızda ekonomi politiğimizde eksiklerimiz olabilir. Bir dönem iyi, bir dönem biraz daha kötü gelişmeler yaşayabiliriz. Ancak kasıtlı müdahaleler kabul edilemez.

Hiç şüphesiz direnç seviyemizin daha yüksek olabildiği bir dönemde bu tarz hamleler bize bu kadar zarar veremezdi. Ancak şimdi böyle denk getirildi.

Hükümetin bugünlerde tüm ekonomi yönetimi ile birlikte milletin karşısına ciddi bir hazırlıkla çıkarak iyi bir okuma ve analiz yapmasını bekleriz. Böyle bir ciddiyet görüntüsü milletin bir kez daha kenetlenmesini sağlayacak ve bu dolar operasyonunu püskürtmemize rehberlik yapacaktır.”

Danışman, “Biz bu handikabı atlatırız.”

“Ekonomi yönetiminin, TCMB’sının bütünlük görüntüsü önem arz eder.

Yeni dönem yapılanması konusunda ortaya konan niyet güzeldir. Plan makbuldür. Ancak biraz kriz reaksiyonu sayılabilecek tutum da gereklidir.

Biz millet olarak bu handikabı da atlatırız ve sonrasına çok daha güçlü bir konuma yükseliriz.  Meğer ki görece kayıplarımızın seviyesi ciddi boyutlara ulaşmasın.” dedi.