TESK'ten 'sicil affı' talebi

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken "Esnafımızın krediye ulaşması için tüm bankaların uygulaması zorunlu olan etkin bir sicil affı çıkarılmalı" açıklaması yaptı.

TESK'ten 'sicil affı' talebi
TESK'ten 'sicil affı' talebi
GİRİŞ 08.08.2018 11:16 GÜNCELLEME 08.08.2018 11:19
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, bankaların esnaf ve sanatkarlara mali sicilinden dolayı kredi vermediklerine dikkati çekerek, kara listeye giren ve borcu bulunmayan esnafın bu listede tutulmasının haksızlık olduğunu vurguladı.

Kredilerin sudan sebeplerle engellenmemesi gerektiğinin altını çizen Palandöken, şunları kaydetti:

 

 

"Esnafımızın birikmiş prim borcunu ödeyerek emekli olabilmesi için sağlanan kredi imkanından binlerce esnafımız sicil engeli yüzünden yararlanamadı. Protokol imzalanırken 'Kredide sicil engeli olmayacak' denilmesine rağmen bankaların esnafın sicilini bahane ederek kredi vermediği yönünde şikayetler her geçen gün büyüyor. Zaten esnafımız emekli olmak için kredi çektiğinde ödeyeceği miktar emekli aylığından kesiliyor. Emeklilik bekleyen esnafımızın yüzünün gülmesi için acilen yeni bir yasal düzenleme yapılması kaçınılmaz. Esnafımızın krediye ulaşması için tüm bankaların uygulaması zorunlu olan etkin bir sicil affı çıkarılmalı."

Palandöken, esnafın bankaların insafına bırakılmaması gerektiğini belirterek, bankacılıkta 'kara liste' olarak adlandırılan geçmişe dönük olumsuz bilgilerin emekli olacak esnaf için kullanılmaması gerektiğini ve etkin bir yasal düzenlemenin hayata geçirilmesinin önem taşıdığını bildirdi. 

YORUMLAR 5
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Bankalara bu kadar yol verilmemelidir. 2016 yılında kredi ve kredi kartı borçlarını 72 aya kadar yapılandırma yasası çıktı fakat vatandaş bankalardan boş döndü çünkü bankalar devletin yasasını tanımadı, nedeni İnsiyatif ve faiz oranı bankalara bırakılmıştı, bu kadar olmaz. Bankalara köle olduk.
    Cevapla
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Bankaların elinden bu sicil listesi alınmalı. Merkez bankasına ve bankalar birliğinin kara listesine giren borcu bitse bile otomatik silinmiyor. Bu rezilliğe son verilmedikçe herkes giderek katlanan bu kartopunun içinde çığ gibi ezilip kalıyor. Devletimiz bankalara bu kadar yüz vermenin yanlışlığını umarım fark eder. Aksi halde sosyal sıkıntı kapımızdadır.
    Cevapla
  • yorumcu 5 yıl önce Şikayet Et
    Borcunu ödemede güçlük çeken tüm vatandaşın uzun vadede borcu yapılandırılmalı,
    Cevapla
  • yorumcu 5 yıl önce Şikayet Et
    YokYa, neden sadece esnaf
    Cevapla
  • rty 5 yıl önce Şikayet Et
    Tabi haklısın borcunu ödemeyen ya da ödemeyi geciktiren bütün üç kağıtçılara af çıkmalı değil mi?
    Cevapla