Şahenk sessizliğini bozdu: İmza aşamasındayız

Doğuş Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk uzun zamandan beri gündeme gelen borç yapılandırmasına ilişkin sessizliğini bozdu. Şahenk, 2.3 milyar euro tutarında kredilerini vadesi altı yıl olacak şekilde yeniden uzatmak için bankalarla imza aşamasında olduklarını söyledi.

Şahenk sessizliğini bozdu: İmza aşamasındayız
Şahenk sessizliğini bozdu: İmza aşamasındayız
GİRİŞ 08.08.2018 09:27 GÜNCELLEME 08.08.2018 11:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Doğuş Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, şirketin 2.3 milyar euro tutarında kredilerini vadesi altı yıl olacak şekilde yeniden yapılandırmak için bankalarla imza aşamasında olduklarını söyledi.

Basında yer alan haberlere göre 2.3 milyar euro tutarındaki kredi portföyünün iki yıl faiz ödemeli, dört yıl ana para artı faiz ödemeli şekilde yeniden yapılandırılması öngörülüyor. Teminatsız olan kredilere yüzde 150'ye yakın oranda teminat veriliyor.

 

Şahenk, Hürriyet gazetesinde bugün yer alan açıklamalarında, bankalar ile yapılan müzakereler hakkında bilgi vererek, "Borçlardan ne bir kesinti ne de iskonto istedik. Faizi piyasada neyse ona göre oluşmasına bakıyoruz" dedi.

Şahenk yeniden yapılandırma hakkında, "Yakın zamanda imzalanmasını bekliyoruz" dedi.

Habere göre Doğuş Grubu CEO'su Hüsnü Akhan, yeniden yapılandırılmaya sokulan kredilerin, tüm kredi portföyünün yüzde 42'sine karşılık geldiğini ifade ederek, "Şu andaki rakamlara göre beş şirketimizin altındaki yaklaşık 2.3 milyar euro tutarındaki kredilerimiz yeniden vadelendirmeye tabii tutuyoruz. Bunlar için de yaklaşık 3.6 milyar euro tutarında bir teminat havuzu ortaya koyuyoruz" dedi.

Doğuş Holding'in internet sitesinde yer alan bilgiye göre kısa vadeli kredileri, 2017 sonunda 7.5 milyar lira düzeyinde. Bu tutar yıl sonu resmi euro kuruna göre 1.7 milyar euroya karşılık geliyor. Holdingin toplam kredi borcu ise 23.5 milyar lira, yani 5.2 milyar euro seviyesinde.

Reuters'da Temmuz ayında yer alan haberde, 2 milyar euro civarı olan yeniden yapılandırmaya tabi olacak kredi vadesinin 4-6 yıla uzatma konusunda Doğuş Grubu'nun bankalar ile anlaşmaya çalıştığı belirtilmişti.

YORUMLAR 1
  • Yunus 5 yıl önce Şikayet Et
    Ferit sahenk ile ilgili haber yapildigi zaman 2 kere yetmez 3 kere dusunun. Cunku o olagan ustu bir zeka.. Tirnagi ile buyuk yerlere gelen akliniza kim geliyorsa hepsinin isminin altinda gizli bir imza kesinlikle vardir.. oda Ferit sahenk..
    Cevapla