ASKON, Türkiye'nin Ali Babası'nı hayata geçirdi

Avrupa’nın en büyük e-ihracat konferansını gerçekleştiren ASKON, bu defa gözünü Dünya e-ihracat pazarına dikti.

ASKON, Türkiye'nin Ali Babası'nı hayata geçirdi
ASKON, Türkiye'nin Ali Babası'nı hayata geçirdi
GİRİŞ 07.08.2018 15:27 GÜNCELLEME 07.08.2018 15:27

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON), Türkiye’nin Ali Babasını ticari hayata soktu. Türk firmalarının ürünlerini bir tuşla dünya pazarına taşıyabileceği platformda A’dan Z’ye bütün ürünler yeralırken, proje ile birlikte 500 milyar dolarlık ihracat hedefine bir nebze olsun katkıda bulunmak amaçlanıyor.

Nisan ayında Avrupa’nın en büyük e-ihracat konferansını düzenleyen ASKON, Türkiye’nin Ali Babası olmaya aday ‘’TurkishBusinnessPlatform.com’’ adlı e-ihracat sitesini hayata geçirdi. ASKON Üyesi yazılım firması tarafından hazırlanan, Türkçe, İngilizce, Rusça ve Arapça yayın yapan ticari buluşma noktasına firmalar ilk yıl ücretsiz üye olabiliyor. İlk etapta 4 bine yakın firmanın üyesi olması beklenen platformda firmalar ürünlerini dış dünyaya pazarlama imkânını bulacak. A’dan Z’ye hemen hemen bütün ürünlerin bulunduğu platformda, talep görüntüleme, online mesajlaşma, yurtdışı firmalar ile iletişime geçme imkanları da mevcut.

500 Milyar Dolarlık Ticaret Hedefine Katkıda Bulunmak İstiyoruz

Konuya ilişkin kısa bir bilgilendirmede bulunan ASKON Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, ‘’Ticarette çağın gerekliliği olan hız konusunda oldukça önem veriyoruz. Üyelerimizi bu doğrultuda bilgilendiriyor ve firmalarımızı gerekli platformlara taşımaya gayret ediyoruz. Avrupa’nın en büyük e-ihracat konferansını Nisan ayında yaptık, Akıllı sistemler üzerine Smart Future programımızı nasip olursa 14-15 Kasım 2018 tarihinde İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenleyeceğiz. Cari açığa bir nebze olsun çözüm üretebilmek ve 500 milyar dolarlık ihracat hedefimize katkıda bulunmak adına katma değeri yüksek ürünler üretip, bunları iç ve dış pazarlarda alıcısına ulaştırmaları noktasında üyelerimize telkinde bulunuyor, onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Eski adıyla Ekonomi Bakanlığı yeni adıyla Ticaret Bakanlığı’mızın da sağ olsunlar bu konuda çok büyük destek ve teşvikleri var. Biz ülke ekonomimize katkıda bulunmaya çalışıyoruz. İnşallah bu tarz projelerin sayısı artar ve daha çok pazarlarda daha çok ürünümüzü lanse ederiz. ‘’ dedi.