İBB İtfaiye Eri sınav sonucu öğrenme ekranı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi...

İBB bünyesine toplamda 500 itfaiye eri alımı için 2/7/2018 - 1/8/2018 tarihleri arasında uygulamalı ve sözlü sınavları yapıldı. Sınava giren adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki İBB itfaiye eri sınav sonuçları ne zaman açıklanacak ve nereden öğrenilecek?

İBB İtfaiye Eri sınav sonucu öğrenme ekranı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi...
İBB İtfaiye Eri sınav sonucu öğrenme ekranı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi...
GİRİŞ 13.08.2018 10:54 GÜNCELLEME 13.08.2018 10:54
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesine itfaiye eri yapılmak üzere uygulamalı ve sözlü sınavlar yapıldı. Rekor başvurunun yapıldığı söz konusu ilan için sınava giren adaylar merakla sonuçların açıklanacağı tarihi merak ediyor. İşte İBB itfaiye eri sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınav sonuçları nereden öğrenilecek? Detaylar haberimizde…

İBB İTFAİYE ERİ SINAV SONUÇLARI!

İtfaiye Eri alımı için yapılan sözlü ve uygulamalı sınav 2/7/2018 – 1/8/2018 tarihleri arasında Yenikapı Etkinlik Alanı Cerrahpaşa Mahallesi Kennedy Caddesi No: 46 Fatih İstanbul adresine bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yapıldı.

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

SINAVA İTİRAZ HAKKI VAR!

İBB İtfaiye Eri kadroları için yapılan sınav sonuçları başarı listesinin kurumumuzun genel ağ sayfasında (http://www.ibb.gov.tr) ilanından itibaren yedi gün içinde yazılı olarak, Kemalpaşa Mahallesi 15 Temmuz Şehitleri Caddesi No: 5 34134 Belediye Sarayı Saraçhane Fatih İstanbul adresinde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları Müdürlüğüne (2. Kat, 216 nolu oda) itiraz edilebilir. İtirazlar, sınav kurulu tarafından yedi gün içerisinde sonuçlandırılarak ilgilisine yazılı olarak bilgi verilecektir. Sınav Kurulu; sınav sonunda personel alımı için ilana çıktığı kadrolardan, başarı puanlarını düşük bulduğu veya yeterli bulmadığı takdirde sınav duyurusunda ilan edilenlerin bir kısmını ya da hiçbirini alıp almama hakkına sahiptir.

SINAV SONUÇLARI NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

Söz konusu alımlar için yapılan sözlü sınav, belirtilen konularda 25’er puan olmak üzere toplamda 100 tam puan üzerinden yapıldı. Uygulamalı sınav, 100 tam puan üzerinden yapıldı.

Sınavda değerlendirme; sınavın birinci bölümünün %40’ı, uygulamalı olan ikinci bölümünün %60’ı alınarak sınav puanı hesaplanır. Sınavda başarılı sayılmak için 100 tam puan üzerinden en az 60 puan alınması şarttır. Adayların atamaya esas başarı puanı, yukarıdaki açıklamaya göre hesaplanacak sınav puanı ile KPSS puanının aritmetik ortalaması alınmak suretiyle belirlenir. Adayların atamaya esas başarı puanlarının aynı olması halinde KPSS puanı yüksek olana öncelik tanınır.

En yüksek başarı puanından başlamak üzere atama yapılacak kadro sayısı kadar aday, asıl aday olarak belirlenir. Sınavda 60 ve üzerinde puan almış olmak, bu sıralamaya giremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmeyecektir.

ATAMA YAPILACAK KADROYA İLİŞKİN GÖREV TANIMI NEDİR?

İtfaiye eri; yangın söndürme, araç kullanma ve arama-kurtarma, çalışmalarını yerine getirir; itfaiye hizmet binası ve müştemilatının güvenliğini, temizliğini, araç-gereç ve teçhizatın bakım ve onarımı ile haberleşme ve yazışma gibi yürütülmesi gereken diğer iş ve işlemleri yapar. İtfaiye erliği üniformalı bir meslek olup bedeni yeterlilik gerektiren saha görevidir. İtfaiye teşkilatının görevleri için Belediye İtfaiye Yönetmeliği’nin 6 ncı maddesi ve takip eden maddeleri ayrıca incelenebilir. Kurumumuzda ataması yapılacak personelin görev yeri İstanbul genelindeki (tüm ilçeler) hizmet ihtiyacına göre belirlenecektir. İtfaiye hizmetleri resmi tatil günleri de dâhil olmak üzere, 24 saat esasına göre yürütülür ve itfaiye personelinin çalışma saatleri vardiyalar şeklinde düzenlenir.

YORUMLAR 6
  • israfil 5 yıl önce Şikayet Et
    iptal olabilirmi beylerr
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    keske bi tarih verseler su su tarihte aciklanicak diye
    Cevapla
  • müsafir 5 yıl önce Şikayet Et
    artık açıklayın bir zahmet
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman açıklanacak bilgisi olan var mi
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben aradim Ibb yi herhangi birsey soylemiyorlar sonuclarin ne zaman aciklancagiyla alakali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle