Erdoğan açıkladı: Geri dönüyor! Çok önemli görev

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 100 günlük Eylem Planı'nda açıkladığı Emlak Bankası'nın yeniden faaliyete geçirilmesi ile ilgili ayrıntılar belli oldu. Banka ithal edilen ürünleri üretecek projelere, fabrika binasının yapımından sermaye ortaklığına kadar destek verecek.

Erdoğan açıkladı: Geri dönüyor! Çok önemli görev
Erdoğan açıkladı: Geri dönüyor! Çok önemli görev
GİRİŞ 04.08.2018 09:10 GÜNCELLEME 04.08.2018 09:46
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 100 günlük Eylem Planı açıklamasında Emlak Bankası'nın konut, arsa ve gayrimenkul ağırlıklı çalışacak şekilde tekrar faaliyete geçirmeye yönelik başvuruları gerçekleştirdiklerini söyledi. Bankanın yeni görevi ile ilgili ayrıntılar da belli oldu.

Habertürk'ün ulaştığı kaynaklar bankanın asli görevinin ithal ikameci üretim hedefleyen şirketlere fabrikanın kurulum aşamasından başlayarak destek vermek olacağını, böylece ithalatın önünün kesilip cari açığın aşağı çekilmesinde kalıcı bir yol alınmasının hedeflendiğini ifade etti.

 

 

Banka sadece inşaat aşamasında değil ithal ikameci üretim yapacak olan projeye sermaye ortağı da olabilecek. Yani kurumun bizzat içinde ve yönetiminde de olabilecek.

SANAYİ BÖLGELERİ GELİŞTİRECEK

Emlak Bankası'nın yeni görevine uygun olarak ana faaliyet alanlarından birisi de atıl arazilerin banka bünyesine alınarak sanayi arsaları geliştirmek olacak. Küçük sanayi siteleri de kuracak olan Emlak Bankası böylece aynı zamanda atıl arazilerin kullanıma açılmasını da sağlayacak.

Türkiye’nin, endüstriyel olarak istenilen seviyeye çıkamamasından dolayı günümüzde yüzlerce teknoloji ve sanayi ürünü yurt dışından ithal ediliyor. Teknolojik ürünler arasında başı çekenler; cep telefonu, bilgisayar, tablet, kulaklık, kamera sistemleri, oyuncak, elektronik aletler gibi ürünler ön plana çıkıyor.

Kimya ve ilaç sanayi, yarı iletken elektronik ürünler, makine ve techizat, gıda sanayi, motorlu kara taşıtlar da önec çıkan ürünler arasında yer alıyor.

Emlak Bankası'nın destek vereceği muhtemel projeler şunlar olacak

-Cep telefonu
-Bilgisayar, tablet, kulaklık, 
Kamera sistemleri
-Oyuncak
-Elektronik aletler
-Debagat ve boyacılıkta kullanılan hülasalar taneler,
-Pigmentler ve boyalar
-İlk şekillerde plastikler
-Mineral kimyasal maddeler
-Temizlik malzemeleri (Deterjan, sabun)
-Elektronik cihaz şarj aletleri  
-Elektrikli mutfak eşyaları
-Elektrikli süpürge
-Tıp ve eczacılık ürünleri
-Araba Tekerlek ve Lastikleri
-Güneş enerji panelleri
-Suni gübre
-Kimyasal yağlar

Öncelikli olarak üretmemiz gereken ve halen ithal ettiğimiz ara mallar şöyle:

Kimya ve ilaç sanayi: Petro kimya ürünleri, polimerler, amino bileşenler, nano-teknolojik ürünler, aşılar.

Yarı iletken ve elektronik: Robotik sistem sürücüleri, yeni nesil bataryalar, enerji depolama sistemleri, 5G haberleşme ürünleri, biyomedikal cihazlar.

Makine ve techizat: Sanayi robotları, takım tezgahları, iş makinaları, tarım makinaları.

Motorlu kara taşıtları: Elektirikli araç motorları, yakıt pilleri, özel tasarım aydınlatma ekipmanları, araçların ses ve gürültü aksanları, mobil uygulamalar.

Gıda sanayi:Organik gıdalar, enzimler, aramotikler, süt proteinleri, nişasta türevleri

 

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 23
  • Kerim 5 yıl önce Şikayet Et
    bende dahil olmak üzere aşırı savurgan bir toplum olduk şımardık aynı telefonu neredeyse bir yıl bile kullanmıyoruz mahallemizde 100 m lik mesafede gördüğüm poşetlerdeki asılı unlu gıdalar ile iki büyük baş hayvana bakılabilir bunu genellemek bile korkunç bir israfı gözler önüne seriyor çok tembelleştik köylerimizden şehirlere kaçtık avm lerde bir bardak çay içmeyi günü öylece bitirmeyi meziyet bildik daha hangisini söylesek şapkamızı önümüze koymak hiç işimize gelmiyor her zaman bir bahanemiz oluyor atalarımız savurganlık için demişki işten değil dişten artar
    Cevapla
  • aaa 5 yıl önce Şikayet Et
    günaydınnnnnnnn
    Cevapla
  • ...şahin... 5 yıl önce Şikayet Et
    usta nederse dogru şimdiye kadar aldık dışarıdan ne oldu ben söylüyem mermi oldu geldi yavrularımızı vurdu ?
    Cevapla
  • ugur 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence en güzel haber doların tekrar 2009 da olduğu gibi 1,457 seviyesine inmesi olacaktır...
    Cevapla
  • Uğur haklı 5 yıl önce Şikayet Et
    Dolar yükselince çok mu ihracat arttı. Bulgaristan dan saman ithal ediyoruz. Yumurta bile ihraç etmeyi beceremiyoruz. Amerika Atak helikopterin motorunu vermeyince Pakistan a Atak satışı da başlamadan bitti. Merkez bankasındaki altın ve döviz rezervi günü kurtarmıyor. Sen ihracat arttı diyorsun. Dolar kuru düşük ülkelerin niye altın ve döviz rezervleri sürekli artıyor. Yabancı yatırımcı parasını çekip başka ülkelere fabrika açıyor. Sen de dolar yükselince daha iyi rekabet oluyor diyorsun
    Cevapla
  • smh 5 yıl önce Şikayet Et
    doları boş verin faiz gelişmiş ülkelerdeki gibi sizin telaffuz ettiğiniz miktarda olursa 1,457 zaten olay biter. kurun yükselmesi ithalatta sıkıntı oluştursa da ihracatta rekabet etmemizi üretmemizi sağlıyor. bu ülkede hala üretmeyen, risk almayan faizle para kazanan beyaz Türkler var.
    Cevapla
  • Vatandas 5 yıl önce Şikayet Et
    elektronik cihazların temeli işlemciden geçer eğer işlemci üretecek bir teknolojiye ulaşabilirsek elektronik cihazlarda dışa bağımlılık bitmiş olur
    Cevapla
  • Elektro 5 yıl önce Şikayet Et
    İşlemciden önce,Fet ,Mosfet ve PowerLed üretimi acil olarak başlamalı.Led ve Driver üniteleri ençok satılan ürün.Power mosfet ençok kullanılan ürün ve şu an yurtdışından orjinal mosfet ihtiyacını karşılayamıyoruz ,adamlar 3-5 ay gün veriyorlar.aliexpress ten gelen sahte ürünleri her devrede kullanamıyoruz...Malzeme su koyduğu zaman ,malat elinizde patlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle