BMC'nin dizel motoruna süper teşvik

BMC Otomotiv'in Sakarya'ya yapılacak dizel motor, transmisyon ve alt sistemleri üretim tesisi yatırımına, proje bazlı devlet yardımı verilecek.

BMC'nin dizel motoruna süper teşvik
BMC'nin dizel motoruna süper teşvik
GİRİŞ 03.08.2018 10:54 GÜNCELLEME 03.08.2018 10:54
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Karar, BMC tarafından Sakarya'da yapılacak dizel motor, transmisyon ve alt sistemleri üretim tesisinin, Yatırımlara Proje Bazlı Devlet Yardımı Verilmesine İlişkin Karar kapsamında desteklenmesini içeriyor.

 

 

Destek, İstanbul ve Ankara'da gerçekleştirilecek Ar-Ge yatırımlarını da kapsayacak.

Başlangıç tarihinden itibaren 8 yılı kapsayan destek için yatırımın öngörülen sürede gerçekleştirilememesi halinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından bu sürenin yarısı kadar daha ek süre verilebilecek.

Yatırım için 585 milyon liralık sabit yatırım miktarı öngörülüyor. 600 kişilik ilave istihdam sağlayacak yatırımda 24 nitelikli personel görev yapacak.

Yatırım süresi sonunda yılda 35 bin dizel motor, transmisyon ve alt sistem üretimi öngörülüyor.

BMC'nin yatırımı KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, KDV iadesi, kurumlar vergisi indirimi (vergi indirim oranı yüzde 100, yatırıma katkı oranı yüzde 72, yatırıma katkı tutarının yatırım döneminde kullanılabilecek oranı yüzde 100), sigorta primi işveren hissesi desteği (azami tutar sınırı olmaksızın 10 yıl), gelir vergisi stopajı desteği (10 yıl), nitelikli personel desteği (azami 69 milyon lira), faiz desteği ve/veya kar payı desteği (141 milyon lirayı aşmamak üzere kredi kullanım tarihinden itibaren azami 10 yıl), enerji desteği (işletmeye geçiş tarihinden itibaren 10 yıla kadar 12 milyon lirayı aşmamak üzere enerji tüketim harcamalarının yüzde 50'si).

Nitelikli personel desteği, her bir nitelikli personel için asgari ücretin aylık brüt tutarının 20 katını geçmemek üzere 5 yıl süreyle uygulanacak.

Faiz desteği, sabit yatırım tutarının yüzde 80'ine kadar bir veya birden fazla aracı kurumdan kullanılacak Türk lirası, döviz ve/veya dövize endeksli yatırım kredilerine ödenen faiz ve/veya kar payının yüzde sekseni Bakanlıkça karşılanmak üzere, itfa planının Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına gönderildiği tarihten itibaren yapılacak kredi geri ödemeleri için uygulanacak.

YORUMLAR 9
  • Osman 5 yıl önce Şikayet Et
    O degilde fabrikayi bmc kuruyor parayi devlet oduyor. Gecenlerde pegasus bilmem kac tane yeni ucak alacakmis yanilmiyorsam 26 milyar dolar mi odeyecekmis ayni sekilde onlarinda yok su yok bu cart curt hesaplarinin ciktigin zaman odenilecek ucretin nerdeyse tamamini devlet oduyor. Ama is icraate geldigi Zaman devlete tesekkuru birak devlete dusmanlik ediyorlar bu holdinglerin sahipleri.
    Cevapla
  • fatihin İstanbul'u 5 yıl önce Şikayet Et
    Yıllar oldu hala bir şey yapamadı teşvik teşvik sorsan devletten bir şey almamıştır ama hala devleti yiyorlar devletin yerinde olsam yurt dışına mal satana teşvik veririm yurt dışından getiriyor lar her şeyi teşvik istiyorlar utanmadan
    Cevapla
  • Osman Yıldız 5 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa 2050'de içten yanmalı motoru terkediyor. Elektrikli araç fiyatları çok hızlı şekilde düşüyor. Biz dizel motor yapıp bunu nereye satıcaz nasıl değerlendiricez? Petrol bağımlılığını düşürmemiz lazım diyip dizele benzine yüklenmek?
    Cevapla
  • cahit57 5 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa dizel motoru bırakıyor evet ama Afrika ve Asya yeni başlıyor...
    Cevapla
  • Adanalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Elektrikli arabalar da motor kullanıyor. Biri bu arkadaşa anlatsın.
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    2050 ye çok var, o tarihe kadar savunma sanayisinin ihtiyacı olan motorlar bunlar. elektrik diyorsan o konuda çalışan firmalarımız mevcut...
    Cevapla
  • SeKA 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin geliştirdiği 3+ nesil ana muharebe tankı olan "ALTAY" için üretilecek. Belki de daha düşük güçlerdeki varyasyonları ile ağır vastılarda görev alacak. Devir evet elektrik motorlu araçların devri, fakat top yekün içten yanmalı motorların piyasadan kalkması söz konusu değil. Bunu gemisi, traktörü, kamyonu, otobüsü, İHA'sı, iş makinesi, jeneratörü vs si var. Hatta 2020 ler diye bahsedilen yerli otoya konulsa, tahminim elektrikli otomobilden daha çok satacaktır. Henüz ne alt yapımız ne de alışkanlıklarımız elektrikli araçlara müsait değil. Umarı içten yanmalı motoru yerli otoda bir seçenek olarak görebiliriz.
    Cevapla
  • Cenk 5 yıl önce Şikayet Et
    32 sene su gibi geçer mi? Bu motorlar askeri ve ağır araçlar için. Elektrik motorlarının aynı performansı vermesi için 100 yıl geçmesi lazım.
    Cevapla
  • Tetova-Gostivar 5 yıl önce Şikayet Et
    canim benim BMC binek araç üretmiyorki bu yatırım savunma sanayisi için gaz ile giden tankmı gördün çok merak ediyorum. torku yüksek olan tek yakıt dizel dir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle