Dolar neden 5 TL'yi geçti! İşte gerçek
Ekonomide tarihinin en büyük başarılarına imza attığı Mayıs 2013'ten bu yana saldırı altında olmasına rağmen, milli çıkarlarından taviz vermeden yoluna devam eden Türkiye, yine hedef tahtasına konuldu.

Gezi olayları, 17-25 Aralık operasyonu, 15 Temmuz darbe girişimi, MİT TIR'ları ve kredi derecelendirme kuruluşlarının saldırılarını bertaraf eden Türkiye, bu kez ABD tarafından bir rahip bahane edilerek köşeye sıkıştırılmaya çalışılıyor.
ALIMLAR LONDRA'DAN
Türkiye'yi dış politikada dize getirme operasyonunun ekonomik tetikçileri de kur üzerinden gerçekleştirdikleri saldırı ile piyasaları karıştırmak için harekete geçti.
Çarşamba gecesi, henüz ABD'nin mesnetsiz yaptırım kararları açıklanmadan başlayan operasyonla 5 lirayı geçen dolar dün de gün içerisinde 5.1 liraya kadar çıktı. Londra'dan gelen alımlarla hacimsiz bir biçimde yükselen dolara, özellikle yerlilerin satıcı tarafta olduğu gözlendi.
AMAÇ HASAR VERMEK
Türkiye, özellikle son yıllarda bu tür saldırılarla pek çok kez hizaya getirilmeye çalışıldı. Fakat, gerek halkın bu operasyonlara prim tanımaması ve gerekse de güçlü liderliğin etkisiyle ekonomide alınan önlemlerle sağlanan büyüme saldırıları boşa çıkardı. Yapılan saldırıların etkisiyle kurun yükselmesi bir yandan dış borcun TL cinsinden artmasına neden olurken, diğer yandan da borsanın dolar bazında ucuzlamasına neden oluyor.
Özellikle döviz borcu yüksek reel sektör şirketleri kur operasyonları ile zayıflatılarak Türkiye'nin büyüme ve istihdam yaratmasının önü kesilmeye çalışılırken, ucuzlayan Türk şirketlerinin de daha düşük bedellerle satın alınması hedefleniyor.
-
fahri 6 yıl önce Şikayet Etrusya çin iran hindistan pakistan ve dubaiyle her ulkenin kendi milli parasi ile ticaret yaparsak otomatik olarak dolar pul olur. sadece çin bile biraksa yeter. dolari en çok arttiran zaten devlet. borç ödemesi için piyasan döviz çekiyor ve kur yüksek kalıyor. yanlışım varsa düzeltin.Beğen Toplam 2 beğeni
-
Ali 6 yıl önce Şikayet EtSen bu zekayla fazla gıtmezsın :)Beğen
-
u mustafa 6 yıl önce Şikayet EtMaliye Bakanını değiştirsin diye yabıyorlar bilerek.Maliye Bakanı işi bildiğini gstermek için teknik terimlerin oduğu bir konuşma yabmalıBeğen Toplam 1 beğeni
-
Haşmetlüm 6 yıl önce Şikayet EtDolari yasaklayin diyen iq su 20 olanlar yorum yazmayin bi hele ,la zaten konserve acacğina kadar yurtdisindan aliyoruz .neyle almayi düşünüyorsunuz yurtdışindan ,bedava falanmi vereceklerini dusunuyorsunuzBeğen
-
Çözüm 6 yıl önce Şikayet EtÇözüm bulun bildiğimiz şeyleri söylemeyinBeğen
-
Realist 6 yıl önce Şikayet EtVatandaşın dolar alış verişi ile bunun ne alakası var Kardeşim? Bizim paranın alım gücü her geçen gün azalıyor. Dolar karşısında değer kaybediyor. Çünkü hiç üretim yapıp ihracat yapamadığımız gibi ithalatımız da sürekli artıyor. Yastık altındaki doları bozdurmakla hiçbir şey elde edemezsin. Saman ithal ediyorsun, TL ile mi satın alıyorsun?Beğen