Dolar ne kadar oldu? Bir türlü düşmeyen dolarda son durum...

3 Ağustos Cuma günü dolar ne kadar oldu? Geçtiğimiz gün yaşanan hareketlilik sonrasında 5 liranın üzerini gören dolarda son durum ne? ABD tarafından alınan ambargo kararı sonrasında yükselen dolar fiyatları indi mi? İşte, Türk lirası karşısında dolardaki son durum...

Dolar ne kadar oldu? Bir türlü düşmeyen dolarda son durum...
Dolar ne kadar oldu? Bir türlü düşmeyen dolarda son durum...
GİRİŞ 03.08.2018 13:52 GÜNCELLEME 03.08.2018 13:52
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yaşanan uluslararası hareketliliğin akabinde kendi rekorunu kıran dolar ilk defa 5 liranın üzerinde işlem gördü. ABD'nin üst düzey isimlerinden gelen ambargo açıklaması doların bir anda fırlamasına neden oldu. Türkiye tarafından tutuklu bulunan rahip Andrew Brunson geçen hafta ev hapsine alınmıştı. Türk yetkilileri Brunson'un iadesi konusunda net tavrını ortaya koydu, bunun üzerinde ABD'den İçişleri ve Dışişleri Bakanlarına yönelik yaptırım açıklaması geldi. Peki, ABD ile ilişkilerin hareketliliği sonucu bir anda yükselerek 5 liradan işlem gören dolar bugün ne kadar oldu? İşte, 3 Ağustos Cuma günü dolar ve euro kurlarında son gelişmeler...

DOLARDA SON DURUM NE?

 

ABD yetkilileri Türkiye'de tutuklu bulunan ve ev hapsine çarptırılan rahip Brunson için serbest bırakılma çağrısı yapmıştı. Brunson'un tutukluluğunun devam etmesi nedeniyle dün gece yaptırım kararlarını açıkladılar. Yaptırım kararını Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders açıkladı. Yaptırım kararı, "İçişleri ve Adalet Bakanı'na yaptırım uygulanacak" sözleri ile kesinleşti. 

Dün gece yaşanan bu hareketlilik sonrasında dolar 5 lirayı aşarak  5.0157 lira ile rekor kırdı. 2 Ağustos sabahı itibariyle ise 5 lira bandının aşağısına inen dolar 7.30'dan sonra  4.9890 TL'den işlem görmeye başladı. İşte, dolarda anlık son durum...

2 Ağustos Perşembe Dolar Fiyatları:

ABD Doları : 5,0859 TL'den alınırken, 5,0878 TL'den satılıyor.

Euro           : 5,9036 TL'den alınırken; 5,9095 TL'den satılıyor.

TÜRK YETKİLİLERİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

Beyaz Saray'dan gelen açıklama üzerinde Ankara'dan yanıt gecikmedi. Ankara'dan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Dışişleri Bakanı Abdülhamit Gül'e yönelik uygulanan ambargo açıklaması sonrasında yapılan yazılı açıklamada,  “ABD yönetimini bu yanlış karardan geri dönmeye çağırıyoruz. Hiçbir amaca hizmet etmeyecek söz konusu saldırgan tutumun karşılığı gecikmeksizin aynıyla verilecektir” denildi. Yetkililer, ''ABD'de aklıselimin galip geleceğini umuyoruz.'' diyerek ABD ile görüşmelerin sürdüğünü dile getirdi.

Dolardaki son durum için gözler ABD ve Türkiye arasındaki gelişmelere çevrildi. Yakından izlenen diyaloglara ek olarak dolardaki durum için Cuma günü açıklanacak olan enflasyon verileri de büyük ölçüde belirleyici olacak. 

YORUMLAR 3
  • kardelen 5 yıl önce Şikayet Et
    dolara müdahale edilmeli.
    Cevapla
  • ARBON 5 yıl önce Şikayet Et
    Hadi dolari dis gucler artiriyor ya ALLAH askina Lübnan Lirası da artmis butün dövizler karsisinda TL deger kaybediyor buna cil cözüm bulunmali ekonomi hic iyiye gitmiyor Bir TC vatandasi olarak ülkemi bu duruma düsürenlerin ALLAH cezasini versin her kimse.
    Cevapla
  • isvicreli 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne amerika ne fetö nede dis gücler . DOLARIN artis sebebi ekonominin kötü gidisati ALLAH sonumuzu hayir etsin . Dolarin euronun chf nin artmasi benim isime geliyor gecen yil 3.8 den bozdurdugum chf simdi 5 tl önumuzdeki yil 6 tl . Ya ülkemdeki gariban vatandas ?
    Cevapla