Anneye ayda 2 bin 350 TL

İşbaşı eğitim programlarına katılan annelere, hem günlük 61-75 lira harçlık hem de aylık 400 lira bakım desteği var.

Anneye ayda 2 bin 350 TL
Anneye ayda 2 bin 350 TL
GİRİŞ 25.07.2018 06:10 GÜNCELLEME 25.07.2018 06:10
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Çocuk sahibi olan kadınların iş hayatında yer alması için pek çok destek sağlanıyor. İŞKUR tarafından düzenlenen işbaşı eğitim programlarına katılan anneler, artık 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 lira bakım desteğinden de yararlanıyor. İş öğrenen annelere ayrıca ödeme de yapılıyor.

Halen işbaşı eğitim programlarına katılanlara günlük 61.65 lira ödeniyor. Siber güvenlik, bulut bilişim, kodlama gibi geleceğin mesleklerine ilişkin programlara katılanlara ise günlük ödeme 75 lira. Program, geleceğin mesleklerinde 9, bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde en fazla 6, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay olarak uygulanıyor. Program haftada 6 günü aşamıyor. Geleceğin meslekleri alanında işbaşı eğitim programına katılan anneye cep harçlığı ve bakım desteği olarak ayda 2 bin 350 lira ödeniyor.
.

YORUMLAR 6
  • sevda 5 yıl önce Şikayet Et
    ev hanımları ne olacak hep çalışan ?
    Cevapla
  • Zeynep adak 5 yıl önce Şikayet Et
    2 çocuk annesiyim ssk var ama asgarî ücret dışında beş krş göremiyorum
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Neden tüm imkanlar hep çalışan annelere. Çalışmayan annelerde 24 saat evde çalışıyor hemde çalışandan daha cok yoruluyor.
    Cevapla
  • Görkem 31 5 yıl önce Şikayet Et
    Çalışmayan evinde çocuğuna bakan annelere destek istiyoruz,koca asgari ücretle çalışıyor genel olarak zaten,ev kirası ve diğer ev giderleri asgari ücretle ancak karşılanıyor,sadece isteğimiz sağlıklı bir nesil yetiştirmek için evde çocuğuna bakan annelerde unutulmasın,aileden sadece kocanın çalıştığı aileler tespit edilsin,maaş bordrosuna bakılsın,bu basit işlem bile yardım için yeterli olacaktır,
    Cevapla
  • Fatih42 5 yıl önce Şikayet Et
    Biraz da evdeki kadınları destekleyin.Hep çalışan destekleniyor.Geleceğimizi yetiştiren kadınlarımız daha fazlasını hak ediyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle