1 milyar TL'lik yakıt ÖTV'den aktı

EPGİS, akaryakıtta devletin karşıladığı ÖTV miktarının 1 milyar TL'yi aştığını açıkladı

1 milyar TL'lik yakıt ÖTV'den aktı
1 milyar TL'lik yakıt ÖTV'den aktı
GİRİŞ 19.07.2018 16:59 GÜNCELLEME 19.07.2018 17:01
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Enerji, Petrol, Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), akaryakıtta devleti karşıladığı toplam ÖTV miktarının 1 Milyar TL'yi aştığının tahmin edildiğini bildirdi.

EPGİS twitter üzerinden yaptığı değerlendirmede, sosyal medya mecralarında yayılan "80 kuruş ile 1 TL arasında akaryakıta ÖTV zammı yapılacağı" haberlerinin tamamen yalan olduğunu belirterek, "Bu tarz haberlere itibar edilmemesini rica ediyoruz." denildi.

 

 

Açıklamada şöyle devam edildi:

"Mevcut yöntem olan Eşel Mobil Sisteminin devam edip etmeyeceğine sadece GİB’in teklifi ile Hazine ve Maliye Bakanlığı karar verebilir. Sistemin iptal edileceğine dair de herhangi bir çalışmaya dair duyum ve açıklama yoktur" denildi.

Sendika devlet tarafından üstlenen zam oranlarının benzinde 20 kuruş, motorinde 18 kuruş ve otogazda 38 kuruş olduğunu bildirdi.

Sendika, devletin karşıladığı toplam ÖTV miktarının 1 milyar lirayı aştığını tahmin etti.

YORUMLAR 10
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Sabah 5.73'den yakıt aldım.5.69'du kuruş kuruş iteliyorlar zaten.
    Cevapla
  • Hanifi 5 yıl önce Şikayet Et
    petrol sistemi soygun sistemidir şu an ki hükümet el mahkum mu desem sistemi yürütebilmek için mi desem fiyatları yüksek tutturuyor yoksa benzinin litre fiyatı 2 tl olsa dahi ne şirketlerin nede devletin zararı olmaz ama çok çok fazla kar hırsı fiyatların 6 tl lerde gezmesine sebep oluyor dolar sadece kamuflaj küçük bir örnek vereyim apartmanımıza kapı taktıracaktık dolar 4.70 iken 3000 tl fiyat verdiler dolardan dolayı dediler 1 ay sonra olması lazım dolar 4.57 ye düştü paramızda denkleşti aradık 3100 tl fiyat verdiler euro yükseldi dediler dalgamı geçiyorsunuz diye kavga edecektik apartman olarak o derece sinirlendik gerisini anlamışsınızdır.
    Cevapla
  • adnan 5 yıl önce Şikayet Et
    yıllardır haksız yere alınan ötv ye saysınlar dünyanın en pahalı yakıtı bizde bu kadar vergi mi olur.ha bazı arkadaşlar şimdi diyecekler ki arabası olan versin .ama o iş öyle olmuyor akaryakıt zammının yansıması en çok garibana oluyor
    Cevapla
  • ERTUĞRUL 5 yıl önce Şikayet Et
    almanyada benzin 1.5 euro demek ki dünyanın en pahalısı bizde olayı yanlışmış
    Cevapla
  • volkan 5 yıl önce Şikayet Et
    yakıt demek ulaşım demek, aldığımız bütün ürünler bize ulaşım sayesinde geliyor. İnsanlar bunun farkında değiller. O ulaşım masrafları da ürünlerin fiyatına yansıyor
    Cevapla
  • acısı çıkar 5 yıl önce Şikayet Et
    Yakında yüklü bir zam ile karşılanır ötvdeki kayıp. Hatta zam kalıcı olacağı için kara bile geçilir.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim vatandaşı keklemeyin.. Agrı ve Iğdırda oturanlar günübirlik Nahcivana geçiyor Bir depo benzin veya Dizel 50 Tl... 250-300 TL dolan depo Devletin vatandaşından topladığı Deli dumrul vergisi...Can azerbaycan da kazanıyor Bizde kazanıyoruz... Biz katlamalı alıyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle