Bakan Varank'tan 15 Temmuz mesajı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 15 Temmuz'un, Türkiye için olduğu kadar, yeryüzündeki tüm mazlum, mağdur milletler için ilham kaynağı, zulme başkaldırının, direnişin ve zaferin timsali olduğunu bildirdi.

Bakan Varank'tan 15 Temmuz mesajı!
Bakan Varank'tan 15 Temmuz mesajı!
GİRİŞ 15.07.2018 13:22 GÜNCELLEME 15.07.2018 13:22

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla  mesaj yayımladı.

15 Temmuz 2016 Cuma akşamı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin içine sızan ve  40 yılı aşkın süre boyunca sinsi virüs gibi ordu içinde yuvalanan Fetullahçı  teröristlerin kanlı bir darbe girişiminde bulunduklarını anımsatan Varank, "Sayın  Cumhurbaşkanımızın cesur ve dirayetli duruşu, milletini sokağa çağırması, aziz  milletimizin de bu çağrıya anında cevap vererek sokaklara akın etmesi, mermilere,  zırhlı araçlara, tanklara, helikopter ve uçaklardan atılan bombalara gövdesini  siper etmesi sayesinde alçak darbe girişimi durduruldu." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz'un, aziz milletin uzun ve kutlu yolculuğunda en önemli zafer  sayfalarından biri olarak şanlı Türk tarihindeki yerini aldığını belirten Varank,  15 Temmuz'un, Türkiye'nin 21. yüzyıldaki şahlanışının adı olduğunun altını çizdi.

Varank, 15 Temmuz'un, tarihi şan ve şerefle yazılan millet için yeni  bir iftihar vesikası olduğuna dikkati çekerek, Türkiye için olduğu kadar,  yeryüzündeki tüm mazlum, mağdur milletler için ilham kaynağı, zulme  başkaldırının, direnişin ve zaferin timsali olduğunu kaydetti.

"Ne 15 Temmuz'daki alçak terör saldırısının ne de o gece elde  ettiğimiz muhteşem zaferin unutulmasına ve unutturulmasına asla izin  vermeyeceğiz." ifadelerini kullanan Varank, milli iradeye, seçilen  Cumhurbaşkanına ve Meclis'e, nereden gelirse, kimden gelirse gelsin, hiçbir  saldırının karşılıksız kalmayacağını bildirdi.

Türkiye'de darbeler döneminin 15 Temmuz'la kapandığını vurgulayan  Varank, demokrasinin sarsılmaz bir güç kazandığını belirtti.

"Mücadelemiz devam edecek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yeniden inşa edilen  devlet sistemiyle milli iradenin güç kazandığını, demokrasinin sağlam ve sağlıklı  bir yapıya kavuştuğunu ifade eden Varank, şunları kaydetti:

"Buradan geriye dönüşe en başta aziz milletimiz göz  yummayacaktır. Şunu özellikle vurgulamak isterim ki 15 Temmuz kanlı darbe  girişimine kalkışan alçak Fetullahçı teröristlere ve FETÖ terör örgütüne hukuk  içinde hesap sorulmaktadır ve sorulacaktır. Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle  FETÖ'nün inine girilmiştir. Fetullah Gülen ve suç ortakları, hangi ülkeye kaçmış  olurlarsa olsunlar, nerede saklanırlarsa saklansınlar, er ya da geç yaptıklarının  hesabını verecek, cezasını çekeceklerdir. Şehitlerimizin aileleri müsterih  olsunlar, gazilerimiz ve aileleri müsterih olsunlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın  önderliğinde, FETÖ başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle son terörist etkisiz  hale getirilene kadar mücadelemiz devam edecek. 2. sene-i devriyesi vesilesiyle  15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Günü'nün kutlu, mübarek olmasını diliyorum.  Başta, şehadetiyle iftihar ettiğimiz, ailemizin gözbebeği Prof. Dr. İlhan Varank  olmak üzere tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Kahraman  gazilerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz'u unutmayacak,  unutturmayacağız. Bu vesileyle aziz ve kahraman milletimizi tekrar saygıyla  selamlıyorum."