Muhteşem dönem yaşanıyor: 3 ay boyunca yer yok

Seçimlerin ve sınavların tamamlanmasının ardından turizm bölgelerinde hareketlilik başladı. Sektör temsilcileri turizmde muhteşem bir dönem yaşandığına dikkat çekerken, eylül ayına kadar 3 aylık dönemde otellerin yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını da ifade ediyor.

Muhteşem dönem yaşanıyor: 3 ay boyunca yer yok
Muhteşem dönem yaşanıyor: 3 ay boyunca yer yok
GİRİŞ 05.07.2018 10:52 GÜNCELLEME 05.07.2018 10:52

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık seçimlerin ardından turizm sektöründe ciddi bir hareketliliğin başladığını belirtti.

OTELLER 3 AY YÜZDE 100 DOLU

Otellerdeki doluluk oranlarının yüzde 100'e ulaştığını belirten Ayık, ''Önümüzdeki üç aylık dönem bu doluluk oranlarında geçecek. Sadece güney ve batıda değil Karadeniz'de de bu doluluk oranlarını göreceğiz"diye konuştu.

'MUHTEŞEM BİR DÖNEM'

Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu ise turizmdeki hareketliliği ''Gerçekten muhteşem bir dönem.'' olarak ifade ederken, kriz, enflasyon gibi faktörlerin sektörü pek etkilemediğine vurgu yaptı.

40 MİLYON TURİST BEKLENİYOR

Yıl sonu itibarıyla 40 milyon turist sayısına ulaşmayı beklediklerini de söyleyen Polatoğlu, ''Turizmde çok güzel gelişmeler yaşanıyor. Seçim döneminin ardından temmuz-ağustos satışlarında maddi bir kaybımız yok. Kardan kaybımız oldu, zarar yok. Şu süreçte sadece oteller, acentalar değil esnafından lokantalarına kadar turizmle ilgili 42 sektör kazanıyor. 4,3 milyon turizm çalışanı ve ailelerini de dikkate aldığımızda 12 milyon kişi bundan olumlu bir şekilde etkileniyor" dedi.

KAYNAK: AA