Bakan Zeybekci'den enflasyon açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Bundan sonra birinci önceliğimiz enflasyonla mücadele olacak" dedi.

Bakan Zeybekci'den enflasyon açıklaması
Bakan Zeybekci'den enflasyon açıklaması
GİRİŞ 04.07.2018 15:50 GÜNCELLEME 04.07.2018 16:23
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Gündeme dair soruları yanıtlayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin açıklamalarından önemli satırbaşları;

* Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Bundan sonra birinci önceliğimiz enflasyonla mücadele olacak, hedefin arzı arttıran tedbirler olacağını söyledi"

* Bazı ürünlerdeki zamlar ekonominin gereğidir, tedbirler alınacak

 

* Faiz artışı meselesine girmek istemiyorum. Bu Merkez bankası'nın kararı.

* 24 Haziran seçimleri de takdir yetkisini milletimiz tek başına Cumhurbaşkanımıza vermiştir. Ekonomi yönetimi değişse dahi belirli doğrular vardır. Devlette devamlılık gereği bu alandaki kararlar da şimdiden öngörülebilir.

YORUMLAR 2
  • BAKANA MESAJ 5 yıl önce Şikayet Et
    İhracat dahil 100 dolarlık gelirimiz var, ama ithalat dahil 150 dolarlık harcama yapıyoruz. Yerli malı tercih etmiyoruz, her şeyi ithal ediyoruz. Aradaki 50 doları onların istediği fiyattan satın almak zorunda kalıyoruz. Bu da bize Doların yükselmesi, faiz artışı ve sonuç olarak da her şeye zam ve enflasyonun yükselmesi olarak geri dönüyor. Yeterince üretemiyor ve dolar kazanamıyorsak, kazandığımız ve ürettiğimiz kadar harcamak zorundayız ama öyle yapmıyoruz. Lüks sayılan ithal ürünlerin ithalatını azaltmak için daha fazla gümrük vergisi koyun. Toplam ithalatımız ve harcamalarımız, toplam ihracatımızı ve gelirlerimizi geçmemeli. YERLİ MALINI tercih etmeliyiz, CARİ AÇIK vermemeliyiz.
    Cevapla
  • BAKANA MESAJ 5 yıl önce Şikayet Et
    Her şeyi ithal ettiğimiz için Türkiye’nin dolara ihtiyacı var. Türkiye'ye Dolar girmesi için MB FAİZ yükseltiliyor ama Moodys, S&P ve Fitch devreye girip kredi notumuzu düşürüyor ve dolar Türkiye'ye gelmekten vazgeçiyor, FAİZ artırımı boşa çıkıyor. MB yine FAİZ artırıyor, Moody's yine devreye girip not düşürüyor, FAİZ artışı yine boşa çıkıyor. CARİ AÇIK verdiğimiz, her şeyi ithal ettiğimiz ve Türkiye dolar almaya mecbur olduğu sürece, SIONistler bu yöntemle FAİZleri istedikleri kadar yukarı çekerler. FAİZler yükselince zamlar geliyor, ENFLASYON artıyor ve hükumet zor duruma sokuluyor. Bu çarkı kırmanın tek yolu YERLİ MALI TERCİH EDİP kazandığımızdan fazlasını harcamamaktır.
    Cevapla