Düşük faizli kredi için yarın son gün

Ziraat Bankası öncülüğünde konut sektörünü canlandırmak amacıyla başlatılan kredi faizlerinde indirim kampanyası için yarın son gün.

Düşük faizli kredi için yarın son gün
Düşük faizli kredi için yarın son gün
GİRİŞ 29.06.2018 06:45 GÜNCELLEME 29.06.2018 09:19
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Ziraat Bankası öncülüğünde konut sektörünü canlandırmak amacıyla başlatılan kredi faizlerinde indirim kampanyası için bugün son gün. Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas, faiz oranlarını aylık yüzde 0.98’e çeken bankaların, bu kampanyayı bugün bitireceğini söyledi. Elmas, pazartesiden itibaren faiz oranlarının aylık yüzde 1.30 oranında seyretmesinin beklendiğini belirtti. İlk olarak Vakıfbank dün faiz oranını yüzde 1.27’ye çıkardı. 10 Mayıs’ta Ziraat Bankası’ndan gelen ilk hamleyle konut kredisi aylık faiz oranları 0.98’e inmişti. Ardından 15 Mayıs’ta müteahhitler de projelerinde aylık yüzde 0.98 faiz oranına ek olarak yüzde 20 indirim kampanyası başlattı.

12 MİLYAR TL’LİK HACİM

 

 

Müteahhitlerin başlattığı yüzde 20 indirim kampanyası da 30 Haziran’da sona eriyor. Önümüzdeki dönemde bankaların tekrar faizleri psikolojik sınır olan yüzde 1’in altına indirip indirmeyeceği henüz net değil. Ancak görülen o ki sektörde biriken stoku eritip konut satışlarını, doğrudan ve dolaylı olarak da ekonomiyi canlandırması beklenen kampanya amacına ulaştı.

Altan Elmas, bugüne kadar 40 bin kişinin sadece kamu bankalarından kredi kullandığını aktardı. Konut kredisi kullananların çektiği kredi tutarı ise ortalama 170-180 bin lira civarında. Altan Elmas, “Vatandaşların ortalama 300 bin liralık ev aldığı görülüyor. Bu da kampanyanın piyasada 12 milyar liralık bir hacim yarattığını ve konut satışlarını yeniden canlandırdığını gösteriyor” dedi.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 44
  • abdullah 23 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizler nasıl Müslümanız anlamış değilim.Dinimiz faizi haram kılmış ama ekonomimiz faizle işliyor.faiz ekonominin kanserli hücreleri gibidir.faizin olduğu bir ekonomi düzelmez.faizi kaldırın ekonomimiz düzelecektir.ayrıca faiz alan da veren de ceza çekecek değer mi.
    Cevapla
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Yok enflasyon dediler yok dış güçler dediler yok seçim dediler sürekli bi mazeret içindeler dünya kadar vergi ödüyoruz kenara dişten tırnaktan arttırdığımız 3-5 kuruşu da başımızı sokacak ev alalım dedik faizler almış başını gidiyor. Bu konuda devletten destek bekliyoruz
    Cevapla
  • Adil G. 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir yandan İmar Affı çıkarılıyor bir yandan konut kredisi faizi yükseltiliyor. elde tapu olacak ama alıcı bulunamıyacak bu gidişle. para biriktirmek çok zor biriken para artışa yetmiyor mal sahiplerinin fiyat kırmasını beklemekten başka çare yok. ben fırsatı kaçırdım. belkide bu banklara faize inat belkide arsa almak lazım.
    Cevapla
  • Meclise 5 yıl önce Şikayet Et
    Ekonominin düzgün ve sürekli islenirlik durumunda olabilmesi için üretim şarttır, konut kredisinden önce insanlara üretim kredisi yolları açılmalı, üretim olan bir yerde para döngüsü olur, alış veriş olur, pazarlama olur, ithalat ihracat olur, yeni iş kolları doğar, Devletin vergi geliri artar
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Yalan bunların hepsi kime yaradiysa artık Allah belalarini versin başvurduk biri bile vermez mi yahu Allah bilir kim için bunu yaptilar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle