İş dünyası seçim sonuçlarını değerlendirdi

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerindeki oy sayımlarının tamamlanmasına çok az bir süre kala iş dünyasından da ilk açıklamalar gelmeye başladı. TOBB, İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul sanayi Odası (İSO), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve MÜSİAD'dan arka arkaya açıklamalar geldi

İş dünyası seçim sonuçlarını değerlendirdi
İş dünyası seçim sonuçlarını değerlendirdi
GİRİŞ 25.06.2018 09:09 GÜNCELLEME 25.06.2018 13:58

 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ülkeye ve millete hayırlı olmasını dileyerek, "Artık ekonomiye, reformlara odaklanarak geleceğin büyük Türkiye'sini inşa zamanıdır." ifadesini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, yazılı açıklamasında, seçim sonuçlarını değerlendirdi. 

Seçimlerden başarıyla çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Cumhur İttifakı'nı tebrik eden Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin güçlü ve sağlam bir demokrasi geleneğine sahip olduğunu bir defa daha ortaya koyduğunu vurguladı. 

Hisarcıklıoğlu, seçimlerin ülkeye ve millete hayırlı olmasını dileyerek, "Yüksek bir katılım oranıyla gerçekleştirilen genel seçimlerde milletimiz iradesini sandıkta göstermiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Halkın tamamına yakınının Mecliste temsil edilecek olmasının da ayrıca sevindirici olduğuna dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Yeni yönetim sistemi, ülkemizde istikrar ve güvenin daha da güçlenmesi açısından büyük bir fırsattır. Türkiye'nin son yıllarda elde ettiği tüm kazanımların temelinde güven ve istikrar yatıyor. Dolayısıyla önümüzdeki yeni dönemde bu güven ve istikrarla yeni bir sıçrama gerçekleştirmek mümkündür. Ülkemizde son 3 yılda 4 farklı seçim süreci yaşadık. Artık ekonomiye, reformlara odaklanarak geleceğin büyük Türkiye'sini inşa zamanıdır."

TÜRK HALKI GÜVENLİ ROTAYI TERCİH ETTİ

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerine ilişkin, "Türk halkı büyük sağduyusu ile bir kez daha fırtınalı ve belirsiz yollar yerine, istikrarlı ve güvenli rotayı tercih etmiştir." değerlendirmesinde bulundu. 

Avdagiç, yaptığı yazılı değerlendirmede, Türk halkının bu seçimle büyük ve lider ülke olma yolunda, çok önemli bir eşiği geride bıraktığını bildirdi.

 

Türk halkının büyük sağduyusu ile bir kez daha fırtınalı ve belirsiz yollar yerine, istikrarlı ve güvenli rotayı tercih ettiğini aktaran Avdagiç, seçim sonuçlarının ülkeye ve millete hayırlı olması dileğinde bulundu.

Avdagiç, Türkiye'nin tıpkı 1950, 1983 ve 2002 seçimleri gibi son derece önemli ve stratejik bir seçim dönemini başarıyla ve güvenle tamamladığını kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

"Geçen 16 yılın tecrübesi ve ortaya konulan büyük başarılarla oluşan ekonomik birikim, artık Türkiye'yi yeni bir kulvara ve eşiğe taşımıştır. Bu eşik de 24 Haziran seçimleriyle birlikte başarıyla geçilmiştir. Tabiri caizse, 24 Haziran seçimleriyle Türkiye ekonomisi otoban hızına kavuşacaktır. Siyasal istikrarın olmadığı yerde ekonomik istikrarın ve güvenin olması mümkün olamaz. Türk iş dünyası olarak hepimiz bu yeni dönemde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliğinde müreffeh bir Türkiye için var gücümüzle çalışmalıyız."

"GÜÇLÜ TÜRKİYE İRADESİ DAHA DA PERÇİNLEŞECEK"

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, seçimlerin, sandıktan çıkan sonuçtan bağımsız olarak, ülkenin demokrasi tarihi açısından yeni bir dönemin başlangıcı anlamına geldiğini belirterek, ayrıca seçimlere katılım oranının yüksekliği ve seçimlerin kayda değer bir huzur ortamı içinde gerçekleşmesinin milletin ülke yönetiminde söz sahibi olmak adına güçlü bir irade ortaya koyduğunu gösterdiğini anlattı.

Olpak, "Halkımız, güçlü bir yürütme için iradesini Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için ortaya koyarken, meclisi de aynı yönde yapılandırdı ve siyasi istikrara tam not verdi. Umutların pusulalara işlendiği bugünün sonucu, güçlü yürütme ve güçlü meclistir." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin 95 yıllık siyasi geleneğinde, önemli bir kilometre taşını geride bıraktığını ve 16 Nisan referandumuyla hayata giren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yeni bir sayfa açtığını aktaran Olpak, Cumhuriyetin kuruluşundaki güçlü Türkiye iradesinin, bu sistemle daha da perçinleneceğini bildirdi.

Olpak, bu değişimin, Türkiye için bir dönüm noktası olduğunun altını çizerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu seçimin kazananı, ülkemizi gelecek hedeflerine ulaştırmak için büyük bir irade sergileyen Türk milleti olmuştur. DEİK olarak, bu yeni dönemde de, her zamanki gibi, Türkiye'nin ekonomik gücünü tüm dünyada başarıyla temsil etmeye devam edeceğiz. Türk iş dünyasının tamamını buluşturan bir platform olarak, gerek yabancı yatırımların gerekse ülkemiz dış ticaretinin artması için yürüttüğümüz ticari diplomasi faaliyetlerini, daha da yüksek bir motivasyonla sürdüreceğiz. Daha da güçlü bir ekonomi, daha da ileri bir demokrasi ve çok daha büyük bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz. Seçim sonuçlarının hepimize hayırlı olmasını diliyorum."

"MİLLETİMİZ YERLİ VE MİLLİ KAVRAMLARINA SAHİP ÇIKMIŞTIR’"

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali CESUR ise, "Türk demokrasi tarihi açısından önemli bir adımı daha milletçe birlikte başarılı bir şekilde geçirdik. Güzel bir seçim atmosferi oldu, kazanan demokrasimiz oldu. Seçim sonuçları aziz milletimizin yerli ve milli kavramlarına sahip çıktığını gösterdi. Halkımız istikrar ve istikbali önceleyerek mevcut kazanımlara sahip çıkmıştır. Türkiye Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yeni bir sürece girmiştir. Yeni hükümet sistemi ile birlikte karar mekanizmaları daha çabuk işleyecek ve uygulamalar da daha hızlı gerçekleşecektir. Bu süreçte Türkiye’nin istikrarlı bir şekilde büyümeye devam edeceğine ve milli gelirini de sürekli arttıracağına şüphemiz yoktur. İş dünyası olarak istikrardan ve büyüyen Türkiye’den yana olduk. Belirsizlik ortamı kalktı, piyasalar rahatlayacak, ülke ekonomisi de canlanacaktır. Çıkan bu sonucun ülkemiz ve milletimiz adına hayırlara vesile getirmesini temenni ediyor, yeni bir Türkiye’ye merhaba diyoruz" ifadelerini kullandı

"ADALET VE KALKINMADAN YANA OY KULLANILDI"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, halkın bu seçimde de güçlü Türkiye'den, güçlü liderden, istikrardan, adaletten ve kalkınmadan yana oyunu kullandığını belirterek, "24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimleri, diğer seçimler gibi çıktığımız güçlü Türkiye yolunda, bir duraktı ve bizler bu durağı sağ salim geçtik. Şimdi vakit, meselemiz Türkiye'dir diyerek ülkemiz için canla başla çalışma vaktidir." ifadelerini kullandı.

Kaan, seçim öncesi ve sırasında yapılan tüm siyasi manipülasyonlara ve seçim sonuçlarına dair tahriklere rağmen halkın vakur duruşu ve olgunluğu ile tüm dünyaya unutulmaz bir demokrasi dersi verdiğini kaydederek, Türkiye'nin bekası söz konusu olduğunda, nasıl tek yürek olarak birleşildiğinin kanıtlandığını aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik eden Kaan, "Hem Cumhurbaşkanımıza hem de meclisimize, yeni icraat döneminde başarılar dileriz. Seçim sonuçlarına dair ayrıntılı bir analizi, kesin sonuçların açıklanmasına müteakip bir basın toplantısı ile ayrıca değerlendireceğimizi beyan eder yeni yönetim modelimizin memleketimize hayırlar getirmesini dileriz." değerlendirmesinde bulundu.

ÜLKE MENFAATİNE ODAKNANILMALI

"Seçimlerin millete yakışır şekilde, huzur içinde, yüksek katılım ve olgunlukla gerçekleştirilmiş olmasından büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Milletimiz görevini yerine getirmiş ve ülke yönetimini belirleyen iradesini, yüksek katılımlı bir seçimle sandığa yansıtmıştır. Örnek bir demokratik olgunlukla seçimler gerçekleştirilmiştir. Şimdi hızla seçim süreci geride bırakılmalı, toplumun bütün kesim ve sektörleri topyekun ülke sorunlarına ve menfaatlerine odaklanmalıdır. İlk turda çoğunluğun oyunu alarak yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ı ve meclise girme başarısı gösteren 600 milletvekillini tebrik ediyorum."

"BÜYÜK BİR SEVİÇLE KARŞILIYORUZ"

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz "Yapılan dev yatırımlarla ülkemizin kavuştuğu kazanımların ve dış politikadaki dik duruşun gelecek yıllarda da devam edecek olmasını büyük bir sevinçle karşılıyoruz." değerlendirmesinde bulundu. 

Kopuz, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, seçimler öncesi verdiği demeçlerde ve açıklamalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediğini açıkça beyan ettiğini anımsattı.

Ali Kopuz, "Necip Türk milleti, Türkiye'ye musallat olan küresel şer odakları ve onların içimizdeki iş birlikçilerine karşı, istikrardan, huzurdan, güvenden ve barıştan yana tavır koyarak yine güzel bir vatanseverlik dersi vermiştir." ifadesini kullandı.

Yapılan dev yatırımlarla ülkenin kavuştuğu kazanımların ve dış politikadaki dik duruşun gelecek yıllarda da devam edecek olmasını büyük bir sevinçle karşıladığını aktaran Kopuz, "Seçim sonuçlarının ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

YATIRIMCI HAREKETE GEÇECEK

Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı Mehmet Gür; resmi olmayan seçim sonuçlarını değerlendirdi. %87.5 katılım oranıyla gerçekleşen seçimlerin Dünyanın sayılı ülkelerinde görülebilecek bir demokrasi şöleni olduğunu ifade eden Mehmet Gür “millet iradesinin, istikrardan ve daha güçlü bir Türkiye'den yana tavır ortaya koyduğu bir tablo ortaya çıkmıştır” dedi.

Tüm iş adamlarının ve yatırımcıların seçim sürecinde yaşanan gerginlikleri ve belirsizliği geride bırakarak, ortak paydamız olan Türkiye için sorumluluk alması gerektiğini ifade eden Gür; “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın mimarı olduğu 2023 ve 2071 vizyonu doğrultusunda bizler de; üretim, istihdam ve sektörün gelişimine katkı sunacak çalışmalarla Türkiye yeni ufuklara istikrar ve güven içerisinde yürümeye devam etmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.

İnşaat, Sağlık, Turizm, Enerji gibi lokomotif sektörlerde faaliyet gösteren Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı Mehmet Gür açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Bu seçimlerle birlikte geçen yıl referandumda kabul edilen anayasa değişiklikleriyle getirilen 'Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne geçiş tamamlanmış olacak. Mart ayında kabul edilen ve kısaca 'ittifak yasası' olarak da bilinen kanun değişikliği de ilk kez bu seçim sonrası uygulamaya girecek. Bu yeni sistemi ilk kez deneyeceğiz, sistemin uygulanmaya başlamasıyla beraber güvenli yatırım ortamının oluşarak yerli ve yabancı yatırımcıyı harekete geçirmesini bekliyoruz. Devam eden projelerin tamamlanması ve yenilerin aksamadan devam etmesi açısından, istikrar büyük önem arz ediyor.

Bizim de faaliyet alanlarımızın içine giren Enerji, Sağlık, Turizm ve İnşaat Türkiye’nin lokomotif sektörleridir. Bu alanda gerek devlet himayesinde gerçekleştirilen yatırımlar, gerek özel sektörün ticari yatırımları, vatandaşa hizmet noktasında sunduğu katkının yanı sıra, ülke ekonomisine katkıda bulunuyor. İşadamları olarak Türkiye yeni ufuklara istikrar ve güven içerisinde yürümeye devam etmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız.”

GÜÇLÜ BİR EKONOMİNİN ÖNÜ AÇILACAK

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu  Başkanı İbrahim Burkay, siyasi istikrarın güçlenmesinin, güçlü bir ekonominin  önünü açacağını belirtti. 

Burkay, yazılı açıklamasında, bugün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı  ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin demokrasi şöleni havasında geçtiğini  belirterek, seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diledi.

Seçimlerin Türkiye'nin demokratik gelişimi ve ekonomik kalkınmasıyla  birlikte küresel gücünü arttırması adına dönüm noktası niteliğinde olduğunu  vurgulayan Burkay, yeni hükümet sistemiyle Türkiye için yeni bir dönemin  kapılarının aralandığını ifade etti.

Burkay, seçimler öncesinde Türkiye'nin istikrarına ve bağımsızlığına  yönelik girişimlerin Türk milletinin feraseti sayesinde yine boşa çıktığını  belirterek, "Tüm yaşanan olumsuzluklara rağmen ülkemiz 2018 yılının ilk  çeyreğinde yüzde 7,4'lük bir büyüme performansı göstererek OECD ülkeleri arasında  birinci sırada yer aldı. Milli ekonomi hamlesiyle her alanda daha iddialı bir  ülke konumuna geldik. 24 Haziran seçimleriyle bürokrasinin en aza indirgendiği bu  yeni dönemde hayata geçirilecek yapısal reformlarla ülkemiz hedeflerine daha  hızlı koşacaktır." ifadelerini kullandı.

ATO BAŞKANI BARAN'DAN ERDOĞAN'A KUTLAMA

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel  Baran, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçim  başarısı dolayısıyla kutladı, "Milletimiz, sandıkta tüm dünyaya demokrasi dersi  verdi." ifadesini kullandı. 

Baran, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi  sonuçlarını değerlendirdiği yazılı açıklamasında, son dönemin en yüksek katılımlı  seçiminin gerçekleştiğine dikkati çekti. Milletin, özgür iradesiyle kendini  yönetecek Cumhurbaşkanını seçmek için oy kullandığını belirten Baran, sandıktan  demokrasi zaferinin çıktığını vurguladı.

Milletinin oylarıyla siyasi ekonomik tetikçilere en güzel cevabı  verdiğine işaret eden Baran, "Milletimiz, sandıkta tüm dünyaya demokrasi dersi  verdi. Türkiye Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle, Recep Tayyip Erdoğan'ın  Cumhurbaşkanlığında 2023 hedeflerine daha güçlü ve güvenli bir şekilde  ilerleyecektir." değerlendirmesinde bulundu.

"BAŞARILI GEÇEN SEÇİM DÖNEMİNİN ARDINDAN..."

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet  Büyükekşi, Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerine ilişkin,  "Başarılı geçen seçim döneminin ardından ihracat ailesi olarak beklentimiz her  zamanki gibi istikrarlı bir 5 yıllık dönem ve hızlı karar alınmasını sağlayacak  yeni sistemin bileşenlerinin tam anlamıyla uygulanması olacaktır." ifadelerini  kullandı. 

Büyükekşi, seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada,  milletin bu seçimlerde de iradesini ortaya koyduğunu ve tercihini istikrardan  yana kullandığını kaydederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve mecliste  çoğunluğu kazanan Cumhur İttifakı'nı tebrik etti.

Seçime katılan ve TBMM'de temsil şansı bulan siyasi partilere  başarılar dileyen Büyükekşi, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Erken seçim kararının, mevcut belirsizliğin ve yeni yönetim  sistemimizin tam anlamıyla uygulanması için gerekliliğine dikkat çektiğimiz gibi  bürokrasinin azaltılması başta olmak üzere yeni sistemin vadettiği yeniliklerin  de takipçisi olmayı sürdüreceğiz. Başarılı geçen seçim döneminin ardından ihracat  ailesi olarak beklentimiz her zamanki gibi istikrarlı bir 5 yıllık dönem ve hızlı  karar alınmasını sağlayacak yeni sistemin bileşenlerinin tam anlamıyla  uygulanması olacaktır. Bizler de ekonominin en önemli aktörlerinden biri olarak  yeni yönetimle yapıcı ve uyumlu çalışmalarımıza devam edeceğiz."

"BU SONUÇLA ÜRETMEKTE İLGİLİ ENGELLERİN ÇOĞU KALKACAK"

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Yaşar  Doğan, gündem seçimken oyların yönünü değiştirmek isteyen dış güçlerin birtakım  algı operasyonları yaptığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Üçüncü dünya savaşı olarak nitelendirebileceğimiz ekonomi sıkıntıları  tüm dünyada yaşanıyor. Türkiye'de seçim ile aynı zamana denk gelmesi yaşanan  stresi daha da artırdı. Savaşlar artık top ve tüfekle yapılmıyor. Geldiğimiz  noktada ülke olarak bugüne kadar elde ettiğimiz tüm kazanımlarımızın, sahip  olduğumuz ekonomik istikrar ve büyümenin bundan sonra da aynı şekilde devamı  yönünde iktidara sahip çıkan halk, oyunlara aldırmadı. Edirne'den Ardahan'a  Cumhurbaşkanlığı sisteminin bu ülke için en uygun sistem olarak benimsendiğini  gösterdi. Artık milletimiz kilitlenen sistemlerle, geciken çözümlerle zaman  kaybetmek istemiyor."

Doğan, hükümetin özellikle iş adamlarına yönelik çalışmaları  artırmasını ivedilikle beklediklerini kaydederek, "Bu sonuçla üretmekle ilgili  engellerin çoğu kalkacak. İstikrarın devam ediyor olması projelerin  tamamlanmasıyla yeni projeleri de beraberinde getirecek. TÜMSİAD olarak iktidarın  sürüyor olmasını, isabetli bir karar olarak değerlendiriyor ve memnuniyetle  karşılıyoruz." değerlendirmelerinde bulundu.

"REFORMLARIN HIZLA GERÇEKLEŞTİĞİ BİR DÖNEM OLSUN"

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim  Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, seçimin kazananının hiç şüphesiz Türkiye ve ülke  demokrasisi olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"İnanıyorum ki bu seçim sonuçlarıyla yalın, sonuç odaklı ve sıkı  koordinasyon ile hareket edilerek ekonomik, sosyal ve siyasal atılım dönemi  yaşayacağımız şahlanış döneminin kapılarını aralıyoruz. Cumhurbaşkanımız  Erdoğan'ın ifade ettiği gibi kararların daha hızlı alınacağı, bakanlık  sayılarının 16'ya düşürülerek bürokratik işlemlerin hızla azalacağı ve kamunun  optimum verimliliğe ulaşacağına inandığımız bu yeni dönem milletimiz ve ülkemiz  için hayırlı olsun.

Herkesin yakından takip ettiği gibi uluslararası alanda Türkiye belli  çevreler tarafından kıskaca alınmaya çalışılıyor. Dolayısıyla özellikle bu  dönemde kararların milli bir mutabakat ile alındığı ve uzlaşı kültürünün ortaya  çıktığı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yönetilecek olmamız milletimize ayrı  bir güven verecektir. Önümüzdeki dönemin ana gündem maddemizin ekonomik istikrar  olduğu, ihracat hedeflerimize ulaşabilmemiz için yapısal reformların hızla  gerçekleştirildiği bir dönem olmasını diliyorum."

"500 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT ARTIK EN ÖNEMLİ HEDEFTİR"

TİM Tekstil Sektör Kurulu Başkanı İsmail Gülle?, Türkiye'nin,  Cumhuriyet tarihinin en önemli seçim sınavından yüzünün akıyla çıktığını  belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Seçimlerin tamamlanmasıyla belirsizliklerin ortadan kalkacak olması,  ekonomimiz için de pozitif katkı sağlayacaktır. Türkiye bundan sonra daha hızlı,  daha yaratıcı daha verimli ve daha üretken olacaktır. Hedeflerimize ulaşmada ve  başarılı olmada hiçbir mazeretimiz olmadan daha fazla çalışmalıyız. 500 milyar  dolarlık ihracat hedefi ihracatçının artık en önemli hedefidir. Yeni Türkiye’nin  hedeflerini tutturmak ve Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için  daha çok çalışmalı, daha çok üretmeli ve daha çok satmalıyız."

"YÜKSEK KATILIM DÜNYAYA ÖRNEK OLMALI"

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan,  yeni yönetim modelinin ilk seçimine halkın yüksek katılım sağlamasının dünyaya  örnek olacak bir davranış olduğunu bildirdi.

Halkın sorunlarına ve beklentilerine yönelik çözümü her zaman olduğu  gibi seçimlerde ve sandıkta gördüğünü kaydeden Bahçıvan, "Demokrasi adına bu,  önemli ve kıymetli bir toplumsal özelliğimizdir. Oluşan neticelerin hayırlı  olmasını diliyoruz. Yeni dönemde istikrarın her açıdan korunmasına önem verilerek  ekonominin ana gündem maddesi olmasını bekliyoruz." değerlendirmesinde  bulundu.

MÜSİAD'DAN AÇIKLAMA
  
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara  Başkanı İlhan Erdal, Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri  sonuçlarının ülkeye, millete, ümmete ve iş dünyasına hayırlı olmasını dileyerek, "Bu seçimde demokrasi kazanmıştır, milletimiz kazanmıştır, tüm Türkiye  kazanmıştır." ifadesini kullandı. 

Erdal, resmi olmayan seçim sonuçlarını değerlendirdiği yazılı  açıklamasında, seçimlerin sükunet içinde geçmesinin, millet olarak büyük bir  demokrasi geleneğine sahip olunduğunun bir kez daha gösterildiğine işaret ederek,  millet iradesinin, istikrardan ve daha güçlü bir Türkiye'den yana bir tavır  ortaya koyduğunu belirtti.

Bundan sonra yapılacak ilk işin ise seçim sürecinde yaşanan  kırgınlıkların, gerginliklerin ve tartışmaların bir an önce unutularak, kutuplaşmadan uzak, ortak payda Türkiye için aynı zeminde buluşulması ve  sorumluluk alınması olduğunun altını çizen İlhan Erdal, yeni dönemde üretimin,  istihdamın ve ihracatın artırılmasına yönelik çalışmaların hızlandırılması,  ekonomik, sosyal ve hukuki alanda reformların ivedilikle hayata geçirilmesi,  teşviklerin ve desteklerin daha erişilebilir olması ve yeni sistemin getireceği  değişikliklerin bir an önce tüm kurumlarda ve yapılarda tamamlanması gerektiğini  vurguladı.

Erdal, bu süreçte yatırımları ve istihdamı artırmaya, sektörlerin  gelişimine katkı sağlamaya ve ülke için her alanda görev üstlenmeye devam  edeceklerini kaydederek, "Belirsizlikleri geride bıraktığımız bu seçimden sonra zaman, artık ekonomik reformlara ve mega projelere daha iyi odaklanarak  hedeflerimize daha hızlı bir şekilde ilerleme zamanıdır. Seçim sonuçlarının  ülkemize, milletimize, ümmete ve iş dünyasına hayırlı olmasını diliyorum. Bu  seçimde demokrasi kazanmıştır, milletimiz kazanmıştır, tüm Türkiye kazanmıştır."  değerlendirmesinde bulundu.