Müdahale geldi! Piyasaya ucuz patates sürülecek

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Fırat Kalkanı Harekat Bölgesinde sözleşmeli üretim modeli ile ürettiği patatesleri 1,95 liradan tüketiciye sunulmak üzere piyasaya arz etmeye başladı.

Müdahale geldi! Piyasaya ucuz patates sürülecek
Müdahale geldi! Piyasaya ucuz patates sürülecek
GİRİŞ 24.06.2018 09:39 GÜNCELLEME 24.06.2018 13:53
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, piyasada son dönemde yükselen patates fiyatlarını aşağı çekmek amacıyla piyasaya patates arz etmeye başladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından edinilen bilgiye göre, hükümet yükselen patates fiyatlarını düşürmek için harekete geçti.

 

 

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, bu doğrultuda Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi içinde yer alan El Bab, Azez, Çobanbey ve Aktarin'de sözleşmeli üretim modeliyle üretilen patatesleri marketlere arz etmeye başladı.

Söz konusu bölgeden getirilen patateslerin ilk olarak Ankara'da bulunan iki market zincirine ulaştırıldığı ve 1,95 liradan tüketiciye satıldığı belirtildi.

Kademeli olarak getirilecek olan patatesler, Pazartesi'den itibaren İstanbul, Bursa ve İzmir gibi illerde market ve hallere ulaştırılacak. Patatesin satış fiyatı, bu bölgelerde de 1,95 lira olacak.

Bu uygulamayla piyasada yüksek seyreden patates fiyatlarının düşürülmesi amaçlanıyor. 

Uygulamanın patatesin piyasa fiyatının makul seviyelere gerilemesiyle sonlandırılacağı bildirildi.

YORUMLAR 26
  • aladag 5 yıl önce Şikayet Et
    bu gün pazarda patates 6 tl idi almadım süpermarketten (bim) den hazır soyulmüs dondurulmus patatesaldım kilosu 3.7 tl ne gerek var aracilara para kazandırmaya burdan her keze tavsiye ederim hazır patates daha ucuz
    Cevapla
  • Fth 5 yıl önce Şikayet Et
    Tarladan kuruş hesabı ile alıp 5 tl ye satan o aracı komisyoncu yada tüccar her neyse ona en ağır ceza verilmeli seçim öncesi böyle karalama kampanyası içine girenlerden hesap sorulmalı beyni küçücük olanlar patates soğan üzerinden siyasete yön vermek istediler.
    Cevapla
  • Oruç 5 yıl önce Şikayet Et
    Patates cips yimeyin ikiside şişman yapar insanı.
    Cevapla
  • Metin 5 yıl önce Şikayet Et
    Tarlada 20 kuruş değil patates bakan yanlış biliyor 20 kuruş olan bundan 3 ay önceki eski patatesti onlar bitti yeni ürün çıktı tarlada fiyatı 2.900 tl patates benim komsun tarla işi yapıyor bende şaidim
    Cevapla
  • baba 5 yıl önce Şikayet Et
    hadi ordan 2.90 mis kimi kandiriyorsun. Allah gozunuzu doyursun umarim devlet bir an once bu firsatciliga el koyar
    Cevapla
  • fahri 5 yıl önce Şikayet Et
    Soğan ve patates ayrılmaz ikili
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle