Bakan'dan vergi ve prim müjdesi! Yürürlüğe girdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, "İmalat ve bilişim sektörüne ayrıcalık tanınarak asgari ücret üzerinden değil, çalışanın aldığı 5 bin 412 lira brüt ücrete kadar azami 2 bin 151 lira prim ve vergi desteği vereceğiz." dedi.

Bakan'dan vergi ve prim müjdesi! Yürürlüğe girdi
Bakan'dan vergi ve prim müjdesi! Yürürlüğe girdi
GİRİŞ 21.06.2018 15:50 GÜNCELLEME 21.06.2018 16:11
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, "Çalışma ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan himayesinde 2017 yılı başından beri yürüttüğümüz Milli İstihdam Seferberliği kapsamında 2018 yılında daha büyük hedeflere ulaşmak için çok güçlü teşvikler hazırladık.  Bu kapsamda 2 farklı teşvik 1 Ocak 2018 tarihinden geçerli olmak üzere uygulanacaktır" ifadelerini kullandı. 

YENİ NESİL TEŞVİK UYGULAMASI

 

Sarıeroğlu, "İmalat ve bilişim sektörünü stratejik sektör olarak belirlediğimiz “Yeni Nesil Teşvik” uygulamasına ait ikincil düzenlemeler 20 Haziran 2018 itibariyle Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. “Yeni Nesil Teşvik” kapsamında 1/1/2018 geçerli olmak üzere bir önceki yıl ortalama sigortalı sayısına ilave edilen her sigortalı için 12 ay süreyle vergi ve prim desteği sağlayacağız.İmalat ve bilişim sektörüne ayrıcalık tanınarak asgari ücret üzerinden değil çalışanın aldığı 5.412 TL brüt ücrete kadar azami 2.151 TL prim ve vergi desteği vereceğiz" ifadelerini kullandı. 

YENİ NESİL TEŞVİK UYGULAMASINDAN KİMLER FAYDALANACAK?

Bakan Sarıeroğlu, ilave istihdam desteğinden yararlanacak bilişim sektörü iş yerlerini şu şekilde sıraladı:

"Bilgisayar oyunlarının yayımlanması, diğer yazılım programlarının yayımlanması, kablolu telekomünikasyon faaliyetleri, kablosuz telekomünikasyon faaliyetleri, uydu üzerinden telekomünikasyon faaliyetleri, diğer telekomünikasyon faaliyetleri, bilgisayar programlama faaliyetleri, bilgisayar danışmanlık faaliyetleri, bilgisayar tesisleri yönetim faaliyetleri, diğer bilgi teknolojisi ve bilgisayar hizmet faaliyetleri, veri işleme, barındırma ve ilgili faaliyetler, web portalları, başka yerde sınıflandırılmamış diğer bilgi hizmetleri."

TEŞVİKLER 12 AY OLARAK DÜZENLENDİ

Bilişim ve imalat dışındaki diğer sektörlerde ise asgari ücret üzerinden 883 lira vergi ve prim desteğini sağlayacaklarını vurgulayan Sarıeroğlu, 31 Aralık 2020'ye kadar uygulanacak teşvikten yararlanma süresini kadınlar, gençler ve engelliler için 18 ay, diğer çalışanlar için 12 ay olarak düzenlediklerini bildirdi.

BİR SENDEN BİR BENDEN TEŞVİK UYGULAMASI

Bakan Sarıeroğlu, "İmalat sektöründe faaliyet gösteren küçük işletmelerimize yönelik olarak hayata geçirilecek“Bir Senden Bir Benden Teşvik”i uygulaması ile küçük işletmelerimize ilave istihdam sağlamaları şartıyla prim, vergi ve ücret desteği vereceğiz. Bu kapsamda imalat sektöründe 1-3 işçi çalıştıran işverenlerimizin, 2018 yılında ilave olarak işe aldıkları işçilerin  iki ayda bir ücret, prim ve vergileri devlet tarafından karşılanacaktır. İşe alınacak kişilerin 18 yaşından büyük ve 25 yaşından küçük olması gerekmektedir. 31/12/2018 tarihine kadar devam edecek teşvikten aynı işyeri en fazla 2 işçi için yararlanabilecektir.1 sigortalı için aylık toplam (vergiler dahil): 2.486,14-TL  destek sağlanacaktır" şeklinde konuştu. 

YORUMLAR 3
  • kemal 5 yıl önce Şikayet Et
    aile hekimlerinde çalışan işçileri neden kadroya almadınız sayın bakan oda kamu değil mi
    Cevapla
  • Derya derya 5 yıl önce Şikayet Et
    Kitler neden yürülüğe girmiyor kaldı 4 gününüz
    Cevapla
  • gökhan 5 yıl önce Şikayet Et
    birde şu staj yaparken sigortası başlayanlar meselesine bir el atsanız.Staj süresini ve başlangıç yılını emeklilik süresine dahil etseniz.
    Cevapla