Kalın: Türkiye ekonomisi güçlü durumda

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Uluslararası gelişmelerden dolayı zaman zaman Türk piyasalarında da dalgalanmalar oluyor, ancak genel olarak Türk ekonomisi güçlü durumda." dedi.

Kalın: Türkiye ekonomisi güçlü durumda
Kalın: Türkiye ekonomisi güçlü durumda
GİRİŞ 21.06.2018 09:40 GÜNCELLEME 21.06.2018 09:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, TRT World'de katıldığı programda gündeme ilişkin soruları  yanıtladı.
 
Muhalefetin iddialarının aksine, Türkiye ekonomisinin 24 Haziran  seçimleri öncesinde iyi durumda olduğunu vurgulayan Kalın, "Bazıları bizi  zayıflayan bir ekonomi olarak tanımlıyor. Aslında bu ülkede gerçekte ne olduğuyla  ilgili başarısız bir açıklama." diye konuştu.
 
Kalın, Türk ekonomisinin 2017'de ve bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 7,4  büyüdüğüne dikkati çekerek, "Uluslararası gelişmelerden dolayı zaman zaman Türk  piyasalarında da dalgalanmalar oluyor, ancak genel olarak Türk ekonomisi güçlü  durumda. İşsizlik oranı biraz daha düştü. Geçen yıl 300 binden fazla istihdam  oluşturduk. Bunlar Türk ekonomisinin güçlü olduğunun en iyi işaretleri."  değerlendirmesinde bulundu.
 
Türk lirasının dolara karşı değer kaybetmesine de değinen Kalın, ABD  Merkez Bankası'nın (Fed) faiz politikaları gibi uluslararası gelişmelere bakarak  geniş resmin görülmesi gerektiğinin altını çizdi.
 
Kalın, 24 Haziran seçimlerinin Türkiye'nin önünü açacağını ve ülkenin  büyük projelerini hızlandıracağına işaret etti.
 

YORUMLAR 1
  • Nesrin kurnaz 5 yıl önce Şikayet Et
    Ekonominingüçlü olmasına sevindim bu güzel haber. Fakat ben emeklilikte yasa takilanlardan birisiyim ve bu güçlü ekonomi açıklamasının bu kucuk sorunu giderebilecegini de düşünüyorum.
    Cevapla