Rekor geldi! Bakanlık harekete geçti

Nohut üretiminin bu yıl rekor seviyelere yükselmesinin ardından bakanlık harekete geçti. Ekonomi Bakanı Zeybekci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile yaptıkları görüşmenin ardından çiftçilerin zarar görmemesi için Toprak Mahsulleri Ofisinin 1-2 gün içinde nohut alımına başlayacağını duyurdu.

Rekor geldi! Bakanlık harekete geçti
Rekor geldi! Bakanlık harekete geçti
GİRİŞ 20.06.2018 10:39 GÜNCELLEME 20.06.2018 11:12
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Tarım üreticilerinin memnuniyetini en üst seviyeye çıkartmak için zaman zaman piyasaya müdahale ettiklerini vurgulayan Bakan Zeybekçi, bu yıl nohut üretiminin rekor seviyelere ulaştığını, üreticilerin zarar etmemesi için TMO'yu piyasaya sokma kararı aldıklarını dile getirdi.

Zeybekci, şunları kaydetti:

"Bu yıl yağışların ve mevsimsel verimliliğin iyi olması sebebiyle Türkiye'nin geçen yılki nohut üretimi 470 bin ton iken bu yıl üretimin 550 bin ton civarında olacağını tahmin ediyoruz. Bu bolluk ya da başka etkilerle fiyatların şu anda çiftçimizin istemediği, onları zor durumda bırakan noktalara indiğini görüyoruz. Piyasanın şu anda 2,5 lira civarında oluştuğuna şahit olduk. Bunun üzerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile yaptığımız konuşmalarda, iş birliği içinde TMO'nun piyasaya girerek belirlenecek taban fiyattan nohut alımı hususunda mutabık kaldık. Çiftçimizin 'Evet bu fiyatta ben zarar etmem ve seneye de ekerim.' diyeceği fiyatla ofisimiz nohut alımına 1-2 gün içinde başlayacak. Türkiye'deki tüm nohut üreticilerimize, çiftçilerimize bu konuda müjdeli haberi vermek istedik. Yani devlet çalışıyor. Milletin menfaati söz konusu olduğunda sabahlara kadar çalışılıyor."

YORUMLAR 7
  • ....... 5 yıl önce Şikayet Et
    Nohut üretiminde rekor var ama neden bize nohutlu 10 liraya satıyorlar rekor varsa düşürün fiyatını
    Cevapla
  • harun 5 yıl önce Şikayet Et
    humus denilen ve araplarin yedigi bir cesit var bence avrupadada su an cok revacta bir yiyecek ve nohuttan uretiliyor hem cok para kazandiriyor hemde elimizdeki fazla nohutlardan doviz girdisi saglar faki baba bana bir firsat verilirse bu nohutlari ulke ekenomisine on katiyla degerlendiririm...
    Cevapla
  • abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    leblebi fiyatları neden 30 lira bunu da inceleyin. stokçuluk, karaborsa ve tefecilik ile ciddi mücadele edilmeli
    Cevapla
  • fahri 5 yıl önce Şikayet Et
    Garibanın yediği soğan ve patatese güç yetmez olmuş durumda. Devletimiz fırsatçılara fırsat vermesin.
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Fakıbaba markette nohut 10 TL üreticiyi koruyayım derken tüketiciyi de unutmayın. Nohut 5TL olmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle