Erdoğan Demirören'in vefatının ardından mesajlar

Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in vefatının ardından iş dünyasından birçok isim üzüntülerini paylaştı.

GİRİŞ 08.06.2018 13:51 GÜNCELLEME 08.06.2018 13:56

İşte iş dünyasının Erdoğan Demirören'in vefatı sonrasında iş dünyasının ünlü isimlerinin söyledikleri:

TUNCAY ÖZİLHAN: YERİ DOLDURULMAZ BİR İNSANDI

 

 

TÜSİAD Eski Başkanı ve Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan:  Ailesine baş sağlığı diliyorum. Dostluğumuz olan bir insandı. Türkiye'mize katkı sağlamış, liderlik yapmış bir insandı. Gerçek bir yoldaştı. Çok üzgünüm. Türkiye'nin kalkınmasında destekler sağlamış, yeri doldurulması zor biriydi. Türkiye'de voleybolun gelişmesinde, Beşiktaş'a olan katkılarında sporda da liderlik yaptı. Ondan çok şey öğrendik.

GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ: TÜRK SANAYİSİ İÇİN ACI BİR GÜN

Medipol Başakşehir'in Başkanı Göksel Gümüşdağ: Erdoğan Bey özellikle iş dünyası için büyük bir kayıptır. Türk sanayisi ondan büyük katkılar gördü. Şu an ben de hastaneye geldim. Yıldırım Bey, Meltem Hanım, Tayfun Bey ve bütün aileye başsağlığı diliyorum. Türk sanayisi için acı bir gün. Başsağlığı diliyorum. Erdoğan Amca ile zaman zaman Yıldırım Bey’le karşılaştığımızda, ben de sanayici bir ailenin çocuğuyum, hemen Türk sanayisi ile ilgili sohbetler ederdik. Enerjisi, bilgi ve tecrübesi çok yüksek olan bir insandı. Erdoğan Amca’yı babam söylerdi, Beşiktaş kulübünde de bir geçmişi vardı. Futbola çok gönül veren bir insandı. Türk sanayisi de futbol dünyası da çok önemli bir değerini kaybetti.

ADNAN POLAT: GECE GÜNDÜZ ÇALIŞAN BİR İNSANDI

Polat Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı olan Adnan Polat: Sevenlerine ve ailesine baş sağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin. Biz kendisine 'Erdoğan abi' derdik, bütün aileyle uzun yıllar beraber olduk. Bize sevgi dolu yaklaşımda bulunan bir insandı. İşadamı olarak da gece gündüz çalışan bir insandı. Kendini iş hayatına, ailesine vakfetmişt. Benim hep güzel anılarım oldu Erdoğan abiyle. 4-5 gün evvel de Yıldırım Demirören'i aramıştım, hastanede olduğu söyledi. Benim çok sevdiğim bir insandı, aileye sabır diliyorum.

NİHAT ÖZDEMİR: HEPİMİZİN UMUTLA BAKMAMIZ GEREKTİĞİNİ SÖYLERDİ

Limak Holding'in yönetim kurulu başkanı olan Nihat Özdemir: Türkiye'nin geleceğinin çok iyi olacağını, dört elle sarılmamız gerektiğini, Türkiye'nin büyük olacağını, hepimizin umutla bakmamız gerektiğini söylerdi. Vatan ve Milliyet'in başındayken de ziyaret ettim, Karaköy'deki yerlerinde görüşmek nasip oldu, kulüpte görüşürdük. Allah mekanını cennet etsin. Medya işinin görev olduğunu kabul ederdi, medyanın Türkiye'nin geleceği için önemli olduğunu ve en iyi şekilde yapacaklarını ifade ederdi.

KENAN YAVUZ: GİRDİĞİ HER İŞTE FARKINDALIK YARATAN BİR İNSANDI?

SOCAR Türkiye Eski CEO'su  Kenan Yavuz : Erdoğan Bey gerçekten Türk enerji sektörünün duayenlerinden ve başlatanlardan birisi. Enerji sektöründen sonra Türk medya dünyasına da adım attı. Ülke menfaatlerinin yanında duran önemli bir iş adamıydı. Türkiye’nin enerjide sıkıntı yaşadığı yıllarda, Başbakanlık’ta yakacak fuel oil bulunamayan yıllarda, 78-79’lu yıllarda Erdoğan Bey tüketime yönelik, vatandaşın ihtiyacına yönelik önemli çalışmalar yaptı. Daha sonra enerji sektöründe sürekli var oldu. Erdoğan Bey girdiği her işte farkındalık yaratan, bütün zamanını işine veren bir insandı.

VUSLAT DOĞAN SABANCI: ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ TANIDIĞIM BİR İNSANDI

Öncelikle başımız sağolsun, tüm ailenin başı sağolsun. Erdoğan amca diyeceğim. Çocukluğumdan beri tanıdığım bir insandı. Daha çok baba dostu olarak tanıyorum kendisini. Çok pozitif, enerjisi yüksek bir insandı. Herkesle çok sıcak ilişki kuran biriydi. İyi bir iş insanıydı. Mekanı cennet olsun diyorum. Aileye de tekrar sabırlar diliyorum.

ABDULLAH KİĞILI: SAYGI VE SEVGİ İÇERİSİNDE OLDUĞUMUZ BİR BÜYÜĞÜMÜZDÜ

Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı: Her zaman yol gösterici tavrıyla hepimizin saygı ve sevgi içerisinde olduğumuz bir büyüğümüzdü. Onun en büyük vasıflarından bir tanesi etrafındaki bütün insanlara kendisinin tecrübelerini, hayattaki gördüğü şeyleri hep anlatırdı ve yol gösterirdi. Çok değerli bir iş adamını kaybetti bugün Türkiye. Mekanı cennet olsun ailesine başsağlığı diliyorum.