Emekli ve memurun gözü Haziran zammında

Toplu sözleşmeye göre, yılın ikinci yarısında yüzde 3,5 zam alacak devlet memurları ve emeklilerinin gözü, ilk 5 aydaki enflasyonun yüzde 6,39 olarak gerçekleşmesinin ardından, haziran ayı rakamlarına çevrildi.

Emekli ve memurun gözü Haziran zammında
Emekli ve memurun gözü Haziran zammında
GİRİŞ 04.06.2018 15:55 GÜNCELLEME 04.06.2018 16:45
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) enflasyon rakamlarına göre, memur maaşlarına da baz teşkil eden Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), mayısta yüzde 1,62 yükseldi, yılın ilk 5 ayındaki artış ise yüzde 6,39 oldu. Böylece 5 aylık dönemde, yılın ilk yarısı için maaşlara yapılan yüzde 4'lük zam oranı aşılırken, bu durum yüzde 2,39'luk enflasyon farkını ortaya çıkardı.

 

Temmuzda açıklanacak haziran ayı enflasyon rakamının eksi 2,39 veya bu rakamdan daha düşük çıkmaması halinde memurlar, sözleşmeliler ve memur emeklileri enflasyon farkı alacak.

Haziran ayında TÜFE sabit kalsa bile enflasyondan kaynaklı ortaya çıkan yüzde 2,39'luk fark maaşlara yansıtılacak.

Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Temmuz'da alacak.

Toplu sözleşme gereğince, enflasyon farkı, 6 aylık dilimler halinde hesaplanıyor. 2018 Haziran ayı tüketici fiyat endeksinin, 2017 Aralık ayına göre 6 aylık değişim oranı yüzde 4'ü aşarsa memurlara enflasyon farkı ödenecek.

Memurlar, toplu sözleşme gereği yılın ikinci yarısı için ise yüzde 3,5 zam, Haziran-Aralık 2018 dönemi enflasyonun zam oranının üzerinde çıkması durumunda da fark alacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • ahmet gün 5 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH razı olsun devletimizden elinden geleni yapıyor birde şu intibak çıkarsa 2000 öncesi 2000 sonrası dengelenirse yeter inşallah.. daha ne yapsın devlet hangimize yetsin birazda çalışın hep devletten beklemeyin... millet yan gelip yatacak her fırsatta devlete çamur atacak yok böyle bir olay kardeşim..
    Cevapla
  • Ersin 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne düşüneyim hep memur hep memur emekliye ne varki müjde denilen 1000 tl maaş alıyorum yazık ya herşey ateş pahası bunlar bunu nasıl görmezden geliyor 1000 tl ya nasıl yaşanır bununla
    Cevapla
  • Cemsit 5 yıl önce Şikayet Et
    Sende zamanında okuyup memur olsaydin
    Cevapla
  • babayaro 5 yıl önce Şikayet Et
    hep memur mu ?Şakacı şey neyden haberin varda memur diyorsun
    Cevapla
  • Değirmenci 5 yıl önce Şikayet Et
    Yüzde iki yazıklar olsun .herşey ateş pahası SSK emeklilere on TL yirmi TL bunu müjde yazıklar olsun
    Cevapla
  • işçi. 5 yıl önce Şikayet Et
    ev sahiplerinin zam oranı %15 dediniz,ohalde emekliler ve memurlarda bu zammı almalı,yoksa kirayı nasıl ödeyecek,ayda 2 kilo kıymayımı kesecek çocuklarından.
    Cevapla
  • Emekli engelli 5 yıl önce Şikayet Et
    Emekli açlığa mahkum edildi çalışanı ekmeginden ettiler
    Cevapla
  • AbdullahSaid 5 yıl önce Şikayet Et
    emekli biraz doymaya başladı. sanki 10 yıl önce bin dolar alıyordu emekli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle