Bakan Ağbal'dan Durmuş Yılmaz'a ağır sözler!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Merkez Bankası Eski başkanı Durmuş Yılmaz'ın Maliye Bakanlığı'na yönelik 30 milyar lira danışmanlık ücreti iddiasına ilişkin konuştu. Ağbal, Durmuş'un bu iddiası ile bilgisizliğini de ortaya koyduğunu söyledi.

Bakan Ağbal'dan Durmuş Yılmaz'a ağır sözler!
Bakan Ağbal'dan Durmuş Yılmaz'a ağır sözler!
GİRİŞ 31.05.2018 11:21 GÜNCELLEME 31.05.2018 11:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Maliye Bakanı Naci Ağbal katıldığı canlı yayında İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in danışmanlığını yapan Merkez Bankası'nın eski başkanı Durmuş Yılmaz'ın, "30 milyar lira danışman bütçesi var" iddiasına yönelik Yılmaz'ın kamu maliyesi anlamında bir danışmanlık alması yönünde tavsiyede bulundu. Bakan Ağbal, Yılmaz'ın bu iddiası ile bilgisizliğini de ortaya koyduğunu belirtti.

DURMUŞ YILMAZ'A CEVAP: BİLGİSİZLİĞİNİ ORTAYA KOYUYOR

 

Bu konuyla ilgili kapsamlı değerlendirme yapacağım ama Yılmaz'ın kamu maliyesi tablolarından çok anladığını söyleyemem. Daha fazla açıklama yapması kendisinin bilgisizliğini ortaya koyuyor. Onun danışmanlık gibi gördüğü harcamaların hiçbiri danışmanlık değil.

Yılmaz açıklamayı bilinçli yaptıysa demek ki bu arkadaşlar iktidara gelirse sağlıkta, eğitimde harcamaları kesecekler. Bu harcamalar danışmanlık harcaması değil. Vatandaşın sağlık, eğitim harcamaları..Hiçbir şekilde içerisinde danışmanlık yok.

Mali şeffaflığı bu ülkeye AK Parti getirdi. Bence Sayın Yılmaz Kamu Maliyesi anlamında ya bir danışmanlık alsın ya da sussun. Çünkü böyle konuşmaya devam ederse bilgisizliğini ortaya koymayı sürdürecek.

Bakan Ağbal Bayburt'ta yaptığı açıklamada ise Yılmaz'a şu sözlerle cevap vermişti;

''Adam kalkmış 'şöyle, böyle yapar, Şuraya, buraya harcarım' diyor. Kaynak nerede? Açıklama yapıyor, 'kaynak Maliye Bakanlığı'nın bütçesi var ya. 30 milyar lira danışman bütçesi var. O bütçe kaynak. Bakın nasıl buldum' diyor. Çok akıllı ya. Ben 16 yıldır o bütçenin başındayım. Maliye Bakanlığı'nda, 30 milyar lira diye danışmanlık bütçesi yok. Vatandaşı kandırmak için bu kadar uydurma, bu kadar ezbercilik, bu kadar cehalet olabilir mi? Senin bütçedeki rakamları toplayacak kabiliyetin yok. Kalkıyor 'bütçede 30 milyar danışman bütçesi var' diyorsun. Yok öyle bir şey"

YORUMLAR 1
  • TOPRAK 5 yıl önce Şikayet Et
    Peki işin aslı nedir?
    Cevapla